≫ 

Sveštenstvo manastira Đurđevi stupovi kadilo ulice u Beranama, građani uzvikivali "ne damo svetinje"

Lokalno tužilaštvo je već formiralo predmet o tom slučaju

  • 16
Litija u Crnoj Gori Foto: Profimedia/Sputnik

U Beranama je danas održana Ðurđevdanska litija, oko koje se spontano okupila grupa građana, a lokalno tužilaštvo je već formiralo predmet o tom slučaju.

Beransko tužilaštvo je saopštilo da su pristalice SPC prisustvovale Đurđevdanskoj litiji, uprkos merama koje je propisalo Nacionalno koordinaciono telo.

- Osnovno državno tužilaštvo u Beranama obavestila je Uprava policije CB Berane da je na Jutjub platformi objavljen snimak na kojem su se navodno spontano okupili građani Berana povodom Đurđevdanske litije - navedeno je u saopštenju, koje je preneo Radio Antena M.

Službenici Uprave policije u Beranama dobile su usmeni nalog da se izuzmu svi video snimci na kojima je navodno spontano okupljanje, da se utvrdi broj prisutnih građana, identifikuju lica koja su učesnici događaja i od njih prikupe potrebna obaveštenja.

Kako je navedeno, potrebno je da se utvrdi da li se radi organizovanom događaju, te ako je to u pitanju treba utvrditi ko je organizator.

Radio Berane je, inače, javio da su se građani okupili spontano.

Kako pišu Vijesti, sveštenstvo manastira Đurđevi stupovi obavilo je danas takozvano kađenje ulica.

Slavi u narodu poznatoj kao Đurđevdan i kađenju, u glavnoj ulici su se samoinicijativno pridružili građani koji su uzvikivali "ne damo svetinje".

Video: Gori nebo iznad Berana: Održan protest zbog spornog crnogorskog zakona

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milo

    6. maj 2020 | 23:30

    Sjedte đeste ni za đeste nijeste !

  • Zeljko

    6. maj 2020 | 23:41

    Poceo je putujuci cirkus. Sto se Srbi mesaju u svaku drzavu koja postoji? Ja sam Srbin ali se stidim ovakvog ponasanja. U svakoj drzavi u okruzenju sve svojatamo, sve je nase, nasa voda, nase svetinje, nasa trava, nas vazduh, nase nebo.....ja samo znam da kad ne placas porez ode kuca na dobos, a tako je i sa crkvom. Sta je crkva bolja od obicnoh gradjanskih domova? Cak sto vise sve crkvi treba oporezovati i prihode i imovinu. Nema vece organizacije,a mutnije od crkava i verskih zajednica. Mozete me osudjivati koliko hocete,ali to je zakon Drzave Crne Gore i mora se postovati. Postujuci tudje,postujes svoje.

  • Невена

    6. maj 2020 | 23:32

    Милогорци су највреднији , најпреданији и у мишићима најјачи када се хапсе вијерници СПЦ, владике и свештеници. Ко би рекао да ће им сами хитлеровци па титовци на оволикој сили према православљу признате светосавске цркве позавидјети ? Остаће им жал јер они нису могли оволику силу испољити у новијој балканској историји...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA