≫ 

Zbog žurke u Sarajevu ministar ponudio ostavku, oglasio se Dodik

On se još jednom izvinio građanima Republike Srpske i cele BiH, a posebno svojim glasačima

  • 0
Milorad Dodik, Drvar Printscreen/Facebook/RTRS

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savetu ministara BiH iz SNSD Staša Košarac stavio je svoj mandat na raspolaganje predsedavajućem tog saveta Zoranu Tegeltiji.

Košarac se na ovaj potez odlučio nakon negativnih komentara, a povodom njegovog prisustva rođendanskoj zabavi u Sarajevu.

- Nakon veoma negativnih reakcija javnosti i mnogih građana, te kritika koje su mi upućene od predsednika SNSD-a gospodina Dodika, ali i mojih brojnih stranačkih i parlamentarnih kolega, spreman sam da ponudim svoju ostavku i svoj mandat stavim na raspolaganje predsedavajućem Saveta ministara BiH, gospodinu Tegeltiji. Zbog svog neodgovornog i nepromišljenog postupka sam spreman snositi sve sankcije koje mi izrekne stranka - naveo je Košarac na svom tviter nalogu.

On se još jednom izvinio građanima Republike Srpske i cele BiH, a posebno svojim glasačima.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac biti razrešen te dužnosti čim, kako je rekao, budu dobijene garancije da Republika Srpska tom smenom neće pretrpeti štetu.

Dodik je to rekao za magazin Pečat Radio televizije Republike Srpske, koji će biti emitovan večeras.

Dodik je, navodi se, otkrio i na koji će način SNSD sankcionisati Košarca, koji je grubo prekršio mere zaštite od pandemije, tako što se zatekao na rođendanskoj zabavi u jednom sarajevskog lokalu, ne poštujući pritom zaštitne mere protiv korona virusa.

- Politički znači da kao član SNSD-a neće moći da bude kandidovan niti da ima podršku ni na lokalnim ni opštim izborima. I tako smo locirali taj deo političke odgovornosti. A ovaj deo, ja moram biti siguran da Republika Srpska neće ostati deficitarna za kadar. Dakle, ako je moguće da istog časa razrešimo Košarca i dovedemo drugoga koji je lojalan Republici Srpskoj, a da to nije Mirko Šarović koji se bavi samo izdajom, onda bi to i učinili, ali nismo sigurni da to može - rekao je Dodik za RTRS.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA