Krivične prijave sveštenicima SPC zbog organizovanja Đurđevdanske litije

Protiv sveštenika SPC iz Berana podnete krivične prijave zbog organizovanja Đurđevdanske litije

  • 8
Pravoslavni sveštenik Foto-ilustracija: Shutterstock

Protiv sveštenika D. R, S. M, M. C. i P. D. Manastira Đurđevi stupovi u Beranama i V. V.  iz tog grada podneta je krivična prijava jer se sumnja da su tokom Đurđevdanske litije počinili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Prijava je podneta nakon što je pre dva dana u Beranama organizovana Đurđevdanska litija, dok su u Crnoj Gori na snazi mere zabrane javnih okupljanja koje je propisalo Nacionalno koordinaciono telo kako bi se sprečilo širenje koronovirusa.

- Po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva iz Berana, zbog održane Đurđevdanske litije i okupljanja građana u Beranama dana 6. maja, Uprava policije Centra bezbednosti Berane podnela je krivičnu prijavu protiv osumnjičenih D. R., S. M., M. C. i P. D. sveštenika Manastira Đurđevi Stupovi u Beranama, kao i protiv V. V. iz Berana, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolest - saopšteno je iz ODT Berane.

U narednom periodu biće saslušani osumnjičeni, a obaviće se  i druge mere i radnje neophodne za donošenje odluke Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama.

- Ovom prilikom Osnovno državno tužilaštvo u Beranama ponovo apeluje na sve građane da se u potpunosti pridržavaju preporuka Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti, kao i Naredbi Ministarstva zdravlja o preduzimanju mera na zaštiti građana od širenja koronavirusa, te da u suprotnom nepostupanje po ovim naredbama podleže krivičnoj odgovornosti - zaključuju u ODT Berane.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    8. maj 2020 | 14:24

    Litija ne moze a kafici i gomila judi u Maxi može. Ocito je da crkva nekom smeta.

  • Bilja

    8. maj 2020 | 18:13

    Crkva smeta GLOBALISTIMA!! Zadnje vreme došlo!!

  • KU

    8. maj 2020 | 16:12

    Prijave nego šta,zakon važi i za popove i vernike,tako se vodi država.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA