≫ 

Krenuli na pecanje kod Ivanić grada i skamenili se: "Zmija debela kao flaša piljila je u nas"

Bila je debela kao boca vode i dugačka preko metar. Dovukla se na obalu i stala ukipljena, tvrdi čovek koji se našao oči u oči sa zmijom

  • 0
Zmije na keju u Novom Sadu Ilustracija Foto: Gordana Vojnović

Dvojica pecaroša pretrnula su u petak, kada su u Dubrovčaku kod Ivanić grada, nabasali na zmiju dugačku više od metra i, kako kažu, debelu kao flaša.

Nino i njegov prijatelj su krenuli na peščanu plažu, koja je popularna kod ribolovaca, kada su ugledali ovo veliko stvorenje, prenosi 24sata.hr.

- Bila je debela kao boca vode i dugačka preko metar.  Dovukla se na obalu i stala ukipljena. Podigla je glavu kao da se brani od nečega i tako stajala desetak minuta skoro - kaže Nino.

On dodaje da mu nije bilo ugodno da bude blizu nje. Kada joj se približio, pobegla je u grmlje. Za svaki slučaj našao je drugo mesto za pecanje.

Kako je za 24sata.hr potvrdio biolog Toni Koren iz udruženja "Hyla" koje se bavi zaštitom i proučavanjem vodozemaca, radi se o zmiji riđovki.

Inače, to je najrasprostranjenija zmija otrovnica u Hrvatskoj čiji je otrov retko opasan za ljude. Hrani se žabama, gušterima i manjim sisarima i naraste do dužine od 75 centimetara.

Video: Trudnica nonšalantno savladala opasnu zmijetinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA