≫ 

Episkopski savet odlučuje o odgovoru na hapšenje vladike Joanikija: Sveštenike i dalje saslušavaju

U Eparhiji kažu da bi sveštenici danas trebalo da budu izvedeni pred sudiju, ali i kako se nadaju pušteni jer bi svako drugo rešenje bilo provociranje vlasti i namerno izazivanje nereda

  • 5
Episkop budimljansko-nikšićki Srpske pravoslavne crkve Joanikije Printskrin: Youtube/Телевизија Храм

Tokom dana treba da se sastane Episkopski savet Mitropolije crnogorsko primorske i donese odluku o daljim koracima Crkve i naroda nakon noćašnjeg privođenja i policijskog zadržavanja vladike budimljansko-nikšićkog Joanikija i sedmorice sveštenika nikšićkog Sabornog hrama, javlja "Blic".

Kako za list kažu u Eparhiji budimljansko nikšićkoj još nisu saslušani svi sveštenici i okončanje ovog postupka se očekuje do podneva. Vladika, koji je prvi saslušan i privedeni sveštenici noć su proveli u policijskoj stanici. U Eparhiji kažu da bi oni danas trebalo da budu izvedeni pred sudiju, ali i kako se nadaju pušteni jer bi svako drugo rešenje bilo provociranje vlasti i namerno izazivanje nereda.

Episkop Joanikije i sveštenstvo privedeni su jer su, kako navode crnogorski bezbednosni organi, prekršili zabranu okupljanja. Molitva na jučerašnjoj večernjoj službi na praznik Svetog Vasilija ostroškog u nikšićkom Sabornom hramu, praktično se potom pretvorila u litiju, kakve pamtimo po gradovima Crne Gore, pre proglašenja pandemije.

Posle više od dva sata saslušanja u Centru bezbednosti i kod tužioca u Nikšiću, episkopu Episkopu budimljansko-nišićkom Joanikiju i nikšićkim sveštenicima, određeno je zadržavanje do 72 sata.

Video: Ne damo vladiku, orilo se Nikšićem dok su vernici pokušavali da spreče hapšenje vladike Joanikija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bepa

    14. maj 2020 | 11:19

    Нису сви Црногорци милогорци. Чувајте светиње браћо Срби и Црногорци. Не дајте комуњарама да отму и разруше наше православне светиње.

  • Milče

    13. maj 2020 | 23:01

    U Crnoj Gori nema korone ali hapse ljude. Izgleda da sve lažu. Glavni cilj je zatvoriti narod u kuće.

  • Ana

    13. maj 2020 | 12:11

    Pustite vladiku Joanikija i mitropolita sa svestenstvom... Ajd Milo nekrsteni satana ali molimo tuzilastvo i policiju pustite ih radi dece i potomaka vasih... Nemojte da se naljuti Sv. Vasilije Ostroski...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA