≫ 

"Ubiste momka, šta vam je": Nekoliko policajaca u Pljevljima brutalno tukli pendrecima mladića

Kako se navodi u saopštenju dostavljenom "Telegrafu", pripadnici policije bili su zasuti kamenicama, staklenim flašama i pirotehničkim sredstvima, a u toku je privođenje izgrednika

  • 38

Tokom večerašnjeg protesta u Pljevljima došlo je do sukoba između policije i građana.

Na jednom od snimaka sa večerašnjeg protesta vidi se da više policajaca sa opremom za razbijanje demonstracija udara pendrecima, rukama i nogama jednog mladića, navode “Vijesti”.

Na drugom snimku se vidi ispaljivanje šok-bombi i suzavca, kao i mladić koji gađa policiju stolicom, koja nakon toga kreće ka njemu.

Povređeni i policajci

Najmanje dva policajca povređena su prilikom protesta u Pljevljima, saopštila je lokalna policija.

Kako se navodi u saopštenju dostavljenom "Telegrafu", pripadnici policije bili su zasuti kamenicama, staklenim flašama i pirotehničkim sredstvima, a u toku je privođenje izgrednika.

- U ulici Kralja Petra došlo je do okupljanja većeg broja građana suprotno naredbi Ministarstva zdravlja o zabrani javnih okupljanja. Nakon više upozorenja i naređenja službenika policije okupljena masa se oglušila o naređenja i u pravcu policijskih službenika počela da baca kamenje, staklene flaše i pirotehnička sredstva.

Policija je upotrijebila sredstvo prinude – suzavac i okupljeni građani su se razišli - stoji u saopštenju policije.

- Veliki broj okupljenih je bio maskiran i mlađe životne dobi. U toku su je privođenje više lica odgovornih za incidente ali i dalje policijske mere i radnje na identifikovanju i procesuiranju svih lica - dodaje se u saopštenju.

Širom Crne Gore došlo je do protesta građana koji negoduju zbog privođenja episkopa Joanikija i sveštenika Srpske pravoslavne crkve.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Avatar

    14. maj 2020 | 07:58

    Policijska brutalnost na delu. Nema ovo veze sa nacionalnoscu,takvi su oni. Kad obuku uniformu,izgube i ono malo ljudskosti u sebi. Cast izuzetcima.

  • Brana

    14. maj 2020 | 01:28

    Milo zna da mu je kraj i skinuo je bele rukavice,kreće u napad iz svih oružja!Mislim da ovog leta neće da se prlji u Miločeru nego u najboljem slučaju u Spužu...

  • Boki

    14. maj 2020 | 08:58

    Eeee moja Crna Goro.a sve si crnja i crnja dok je ovako...drzite se braco i sestre pa na izbore pametnije sad a i vi sto ste licne prodavali malo se zamislite a ovim zandarima nemam sto reci vec sram i stid da ih bude i nek se ugledaju na kolege iz saob. I obicne

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA