Policija hapsi u Podgorici: Čoveka sumnjiče da je pozivao na okupljanje građana ispred Hrama

Iz Uprave policije (UP) je saopšteno da se sumnja da je B. V. u dogovoru sa M. B, B. B. i drugim osobama, pokušao da organizuje okupljanje građana u što većem broju ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici

  • 5
Korona virus, koronavirus, Crna Gora, Podgorica Vijesti.me/Savo Prelević

Policija je u Podgorici uhapsila je B. V. zbog sumnje da je izvršio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, javljaju Vijesti.

Iz Uprave policije (UP) je saopšteno da se sumnja da je B. V. u dogovoru sa M. B, B. B. i drugim osobama, pokušao da organizuje okupljanje građana u što većem broju ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

- Kako ukazuju podaci do kojih je kriminalistička policija došla tokom operativnih i istražnih aktivnosti, plan ovih lica bio je da okupe građane u 17.50 časova kod hrama kako bi prisustvovali molebanu u ovom verskom objektu u 18 časova, nakon čega su planirali da organizovano u koloni blokiraju kružni tok i saobraćajnice kod Atlas Capital Centra - kazali su iz UP.

Kažu da je policija raspolažući informacijama o ovakvim namerama "sprečila veća okupljanja i nerede u Glavnom gradu."

- Nakon izvršenog veštačenja  i forenzičke analize mobilnog telefona V. B. prikupljeni su materijalni dokazi i on je lišen slobode. Upoznat je nadležni tužilac po čijem nalogu su od M. B. i B. B. prikupljena obaveštenja na zapisnik, a u toku je prikupljanje materijalnih dokaza u odnosu na njihovu ulogu za organizovanje nereda. Podgorička policija je preventivnim delovanjem i efikasnim sprovođenjem aktivnosti iz svoje nadležnosti sprečila okupljanje građana ispred hrama, okupljanje građana u Zeti, kao i pokušaj grupisanja i kretanja u koloni. Raspolažući informacijama o ovakvim namerama građana, čvrstom i vidljivom postavkom policijskih snaga, i istrajnim i odlučnim delovanjem saobraćajne policije sprečeno je i formiranje veće kolone vozila i blokiranja saobraćaja. Policija i tužilaštvo sprovode aktivnosti na identifikaciji svih lica koja su učestvovala u planiranju nereda - zaključili su iz UP.

Video: Vučić: Ne razumemo razloge ovolikog zadržavanja vladike Joanikija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bepa

    14. maj 2020 | 16:09

    Braća Crnogorci i Srbi ujedinjeni su jači od milogoraca.

  • Miki

    14. maj 2020 | 16:05

    Ovo rosu hapsi po cg a miljo im komanduje

  • Baćko

    14. maj 2020 | 14:06

    Kaznite konačno Amfilohija i Joanikija koji su pozivali narod i svojim primerom ga podstrekavali da krši zakone CG. Za razliku od tih vladika naš patrijah i vrh SPC nisu pozivali vernike niti svojim ponašanjem navodili narod da krši zakone Srbije za vreme policajskoga sata i tokom zabrane okupljanja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA