Pozivao ljude preko društvenih mreža da izađu na ulice u Beranama, dobio krivičnu prijavu

U Beranama je jedna osoba na društvenim mrežama pozivala na okupljanje. Incident je zabeležen i u Budvi, gde su dva lica lišena slobode zbog sumnje da su počinila krivično delo napada na službeno lice

  • 0
Nikšić, Crna Gora Foto: Printscreen/Youtube/Острог Тв Студио

Crnogorska policija podnela je krivičnu prijavu protiv R.R. (38) iz Berana koji je na društvenoj mreži pozivao na javno okupljanje u tom gradu, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se navodi, protiv njega je podneta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, odnosno korona virusa.

Dodaje se da je ta osoba 15. maja u objavi na jednoj društvenoj mreži pozivala na javno okupljanje građana koje je zabranjeno naredbom Ministarstva zdravlja.

Prekršne prijave protiv 14 osoba zbog napada na policiju u Budvi

Službenici Centra bezbednosti Budva saopštili su da su podneli prekršajne prijave protiv 14 osoba zbog narušavanja javnog reda i mira u jednom ugostiteljskom objektu tako što su se fizički međusobno obračunavali, gađali staklenim flašama i čašama međusobno.

Dva lica su lišena slobode zbog sumnje da su počinila krivično delo napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

- Izlaskom na lice mesta policija je u ugostiteljskom objektu zatekla L.D.(20), L.D. (21), L.J. (25), M.Z. (23), P.K. (25), V.T. (19), M.D. (25), I.N. (35), M.Đ. (31), N.B. (24), I.B. (26), S.K. (31), S.A. (25) i S.N. (25) svi iz Budve koja su učestvovali u tuči. Nakon više upozorenja i naređenja lica su nastavljala sa narušavanjem javnog reda i

policijski službenici su upotrebom sredstava prinude uspostavili narušeni javni red. Tom prilikom su L.D. i L.J. fizički napali policijske službenike, kada je L.D. u pravcu službenika bacao i staklene flaše. Službenici su zadobili lake telesne povrede - stoji u saopštenju policije.

O događaju je obavešten nadležni tužilac koji je naložio da se L.D. I L.J. liše slobode zbog krivičnog dela napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Zbog ovog događaja u službene prostorije je pozvano još sedam lica radi prikupljanja informacija u svojstvu građanina.

Video: Nekoliko pripadnika crnogorske policije na protiestima u Pljevljima na jednog demonstranta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA