Beranci se okupili ispred suda: Počelo saslušanje privedenih sveštenika

U Osnovnom sudu u Beranu počelo saslušanje pet beranskih sveštenika zbog održavanja tradicionalne litije u tom gradu na Đurđevdan

  • 6

Danas je u beranskom Osnovnom sudu počelo saslušanje pet beranskih sveštenika, zbog tradicionalne litije u tom gradu na Đurđevdan.

Veliki broj građana Berana se okupio ispred zgrade Suda, i poručuju da se neće razići dok se optužbe ne odbace. Ispred suda uzvikuju: "Ne damo svetinje, ne damo sveštenike".

Ispred su se okupili porodice svestenika, vernici, ali i opštinski funkcioneri. Okupljeni narod uzvikuje i „javi se Marko“, obraćajući se nadležnom tužiocu Marku Bojoviću, prenosi portal IN4S.

Pred sudom će se danas naći sveštenici Ristić Dragan, Milovanović Stefan, Vešović Vuksan, Dragojević Predrag, Cicmil Miloš zbog tradicionalne litije u tom gradu, u toku koje se, prema rečima Tužilaštva, nije poštovala propisana distanca.

Arhijerejski namjesnik beranski protojerej stavrofor Dragan Ristić kazao je tada za radio Svetigoru, da je litija koja je za Đurđevdan prošla ulicama Berana održana u periodu nekoliko sati ranije nego je to prethodih godina upravo kako bi izbegli masovna okupljanja građana i kako bi se ispoštovale mere suzbijanja korona virusa koje je propisalo Nacionalno koordinaciono telo za sprečavanje širenja zaraznih bolesti.

- Mi se ne plašimo jer kao što je Hristos kazao- Mi nismo od ovoga sveta, pa neka onda i oni svoje sudove daju da vidimo o čemu je reč i je li molitva u Crnoj Gori zabranjena - poručio je tom prilikom o. Dragan.

Video: Episkop Joanikije i sveštenici pušteni na slobodu, dočekale ih na hiljade građana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA