≫ 

Da bi stigli do Ostroga pešačili 115 kilometara: Među hrabrom šestorkom i junakinja Gospava

Kada je šestorka stigla do svetinje zaboravili su na sav umor

  • 1

Grupa od šest hodočasnika iz Herceg Novog, koja je u petak veče iz Zelenike krenula na hodočašće do Manastira Ostrog, stigla je na sveto odredište juče oko 16:00 sati.

Nakon blagoslova oca Draga Pešikana u crkvi Svetog Spasa na Toploj, Nenad Vavić, Božidar Dajović, Vjekoslav Kulinović, Ivan Božović, Kole Želalić i Gospava Kosović krenuli su peške ka jednoj od najvećih hrišćanskih svetinja 15. maja iz Zelenike, prešavši 115 kilometara, RT Herceg Novi.

Kada se stigne na ovo sveto mesto, zaboravljaju se umor i žuljevi na nogama, kaže jedan od hodočasnika Nenad Vavić, izražavajući zahvalnost svima koji su im podržali.

U Manastiru Ostrog nas je dočekao otac Drago Pešikan, koji nas je i ispratio sa blagoslovom. Jutros smo se pričestili i dobili poklone od Manastira Ostrog za ovaj naš poduhvat, a i ručali smo u konaku - kaže Vavić koji se zahvalio i restoranima i svima koji su im pružali podršku na ovom putu, davajući im hranu i vodu.

- Zahvaljujem svom kumu Simu Velašu koji je tri puta dolazio iz Herceg Novog da nam donese vode i ostale potrepštine - poručio je Vavić.

Šestočlana grupa hodočasnika iz Herceg Novog, sa pokloničkog putovanja moštima Svetog Vasilija Ostroškog, vraća se ispunjena ogromnim zadovoljstvom i duhovnim mirom.

Video: Veliki broj vernika na Ostrogu, nose se maske, a distanca se poštuje tu i tamo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    19. maj 2020 | 15:32

    Šta reći. Zavidim vam . Živi bili i Bog vas čuvao. i Sveti Vasilije Ostroški.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA