"Da sam htela manju platu, bila bih novinar": Izjava poslanice Sanje zapalila mreže

Na insistiranje novinara o moralnosti da poslanici imaju primanja preko 5.000 KM (2.500 evra) dok je u isto vreme plata direktora Zemaljskog muzeja BiH u Sarajevu nešto oko 600 KM (300 evra), poslanica je odgovorila da je ona "birala svoj posao"

  • 3

Poslanica SNSD Sanja Vulić razjedila je građane Republike Srpske, ali i regiona, nakon što je tokom konferencije za medije izjavila da bi, da je htela da radi za manju platu, radila kao novinar.

Naime, u parlamentu se juče raspravljao o predlogu da se poslanicima ukinu paušali koji iznose 700 KM (350 evra). Vulić se nije složila sa tim predlogom, a o tome je govorila u pauzi sednice, i istakla je da predlog smatra "čistim politikanstvom".

Na insistiranje novinara o moralnosti da poslanici imaju primanja preko 5.000 KM (2.500 evra) dok je u isto vreme plata direktora Zemaljskog muzeja BiH u Sarajevu nešto oko 600 KM (300 evra), poslanica je odgovorila da je ona "birala svoj posao".

- Ja vama nisam kriva što ste vi novinar i što ste možda nezadovoljni svojom platom. Ja vas ne vređam, ja sam birala svoj poziv. Ja sam poslanik. Zakon je definisao toliku platu. Ja da sam želela manju platu, ja bih se bavila nečim drugim - rekla je Vulićeva, navodeći da je "novinarstvo njena nesuđena ljubav" i da će se "možda baviti istraživačkim novinarstvom kad izađe iz ovih voda".

Ova njena izjava razljutila je građane u regionu, pa od juče društvene mreže gore. Reagovali su i urednici i novinari medija, žestoko osuđujući ovu njenu izjavu.

- Ozbiljne redakcije počele da otpuštaju novinare, čekaju Vulićku - ironično je napisao urednik Capitala Siniša Vukelić.

Vulić je nedavno takođe izazvala burne reakcije svojom izjavom da je za nju srpski član Predsedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik "bog".

- Milorad Dodik za mene nije Tito, on je za mene Bog - rekla je Sanja Vulić pre nekoliko meseci u parlamentu reagujući na pominjanje Milorada Dodika u negativnom kontekstu.

Na izjavu Vulićeve reagovao je i sam član Predsedništva BiH.

- Ja poštujem sve novinare, ali isto tako poštujem i stav svih nas koji se bavimo politikom da možemo da kažemo svoj stav. Ovo deluje da je grubo, ali u svakom slučaju samo mogu da to procenjujem iz vaše interpretacije što je naša poslanica rekla. Mislim da poslanici ne odlučuju o visini svoje plate, da je to urađeno ranije. Ne znam zašto se ne okupe i da to eventualno smanje. Većina poslanika ima veću platu nego ja kao član Predsedništva BiH. To mogu i da pokažem. Ali ni na to nisu uticali sami poslanici. To je od ranije, bilo je pokušaja da se to smanji. Treba poštovati svaku delatnost. Danas biti novinar u svetu i BiH nije lako. Moja podrška vašoj profesiji, a drugi imaju pravo na svoj stav - rekao je Dodik, prenosi N1.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wien

    21. maj 2020 | 17:12

    Ova gdjica je rekla ono sto mnogi ne vide...u politiku se vise ne ulazi iz uvjerenja nego zbog love..

  • salko

    21. maj 2020 | 14:29

    Samo 5000km plus ostale privilegije.Strasno je kako su Srbi ugrozeni u BIH. Ima tek prosjecnih 7-8 plata ovih sto je ugrozavaju?!U pravu je Milorad, treba raspisati referendum.Ne moze se vise ovo izdurat....

  • ...

    21. maj 2020 | 14:23

    Pa dobro je i rekla.Kako rece, "zakonom" propisana plata.To znaci da mogu doneti zakon da plata u privatnim sektorima ne sme biti manja od, lupam, 50 hiljada ali nece.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA