≫ 

Prolećno čišćenje u Trebinju: U kontejnerima nalaze bombe, mine, tromblone, municiju

Osim ribara, dobar deo ovog naoružanja otkrivaju i radnici javnih ustanova i firmi

  • 0
Ručna bomba, kašikara Foto-ilustracija: Pixabay

Na području Trebinja je na različitim lokacijama u poslednjih desetak dana pronađeno više od stotinu minsko - eksplozivnih sredstava, naoružanja i metaka, potvrdili su članovi gradske Civilne zaštite, prenosi Avaz.

- Ogroman je broj dojava bio u poslednjih deset do petnaest dana, jer smo bukvalno svakodnevno imali jednu do dve dojave i to je bacano uglavnom u kontejnere, pored reke, po poljima, pa su ih pronalazili radnici koji rade na čišćenju javnih površina i sama je sreća da niko od njih nije stradao - rekao je za Mišo Pamučina, koordinator za deminiranje u Javnoj ustanovi "Ekologija i bezbednost".

On je jedan takav kontingent, zajedno sa Deminerskim A timom Civilne zaštite RS, na bezbedan način uklonio i sa Gradske deponije Obodina, gde je pronađena veća količina uglavnom bombi, tromblona i metaka.

Sve su pronašli oni ljudi koji ulaze na Gradsku deponiju, gde traže otpad, pa su slučaj odmah prijavili nadležnim u Komunalnom preduzeću koje gazduje deponijom, a Deminerski A tim Civilne zaštite bombe i metke je uklonio na bezbedan način.

Demineri tvrde da je ovaj arsenal naoružanja bačen u jedan od gradskih kontejnera, jer se oni istovaraju u dubini deponije, a bombe i meci su bili među drugim istovarenim otpadom. 

Osim ribara, dobar deo ovog naoružanja otkrivaju i radnici javnih ustanova i firmi koji čiste prolećnu vegetaciju u gradu, pa se moglo desiti da nešto od toga oružja i oni sami zakače kosilicama, a zbog svih mogućnosti demineri su ponovo apelovali na stanovništvo da ne čini takve stvari.

- Svi koji imaju bilo kakvu vrstu naoružanja i minsko-ekspozivnih sredstava kojih se žele rešiti i koje poseduju nedozvoljeno, mogu ih se rešiti bez ikakvih sankcija, pozivom na brojeve 121 ili 122, nakon kojih će doći naše ekipe i bezbedno sve ukloniti  - kaže Pamučina.

Video: Mladića pozvala majka u trenutku kada upada u banku sa bombom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA