≫ 

Tajna žurka maturanata: Njih 2.000 napravilo haos, policija ih pijane izvlačila iz jezera

"Sve je počelo spontano kada je nekoliko mladih razmišljalo kako da proslave kraj školovanja"

  • 0
Jezero, žurka, mladi Foto: Pixabay/StockSnap

U noći između petka i subote na kupalištu vinkovačkog jezera Banja, nekoliko stotina maturanata slavilo je kraj srednjoškolskog školovanja. Policija navodi kako ih se okupilo oko 600, ali u Sportsko-ribolovnom društvu Jezera Banja tvrde da ih je bilo 2.000javlja Glas Slavonije.

To okupljanje organizovano je u tajnosti, što je potvrdio i jedan od organizatora "tajne norijade".

Jezero, žurka, mladi Foto: Pexels/Helena Lopes

- Sve je počelo spontano kada je nas nekoliko razmišljalo kako da proslavimo kraj školovanja, a znali smo da službeno nećemo dobiti odobrenje za skup zbog svega ovog oko koronavirusa. Odlučili smo da se okupimo negde na Bosutu gde i inače nekada provodimo večeri uz pivo, ali kako smo se raspitivali kod drugih maturanata šta oni planiraju, krug se počeo širiti, da bi na Banji bilo, kažu neki, možda i 2.000 mladih.

- Neću reći da smo bili baš najtrezniji, neki su i preterali, ali, srećom, niko nije nastradao niti, koliko znam, završio u bolnici. Policajci su došli pa smo prvo pomislili da su nas došli oterati, ali oni su pazili na nas jer bilo je nekih, nakon nekoliko popijenih piva i rakija, koji su se poželeli okupati u jezeru. Svaka čast policiji, dobro je obavila posao - kaže sagovornik.

Jedna devojka koja je učestvovala u ovoj tajnoj žurki napisala je na svom Fejsbuk profilu: "U 5 popodne rečeno nam je od strane policije da odemo na Banju jer nas tamo niko neće dirati."

Sudeći prema komentarima, Vinkovčani ne osuđuju maturante i shvataju da mladima treba provod, ali su stigle kritike na "kućno vaspitanje".

- Prošle noći nismo mirno spavali. Ne zbog smeća, mogućeg oštećenja sadržaja na Banji, buke ili bilo čega drugoga, nego zbog činjenice da se na Banji okupilo gotovo 2.000 mladih, koji su na neosvetljenom i za mnoge nepoznatom prostoru, uz dva jezera i kanal Nevkoš imali neorganizovanu, nenajavljenu, spontanu norijadu - kažu u ŠRD-u Jezera Banja, koji upravljaju kupalištem i održavaju ga.

- Kada smo videli da se okuplja velik broj mladih na Banji, alarmirali smo gradonačelnika i policiju koji su odmah poduzeli odgovarajuće mere! Zahvaljujemo zaposlenima PU vukovarsko-srijemske koji su prošle noći svojim angažmanom spasili mnoge mlade živote! Policajci su iz jezera na Banji tokom noći izvukli i spasili od sigurnog utapanja najmanje desetak pijanih devojka i mladića. Broj bi bio i veći da policajci nisu neprestano bili uz mlade i pijane i pazili na njih i upozoravali ih na opasnosti - navodi se u saopštenjuj ŠRD Jezera Banja.

Mate Vukušić, direktor vinkovačke Tehničke škole "Ruđer Bošković", kaže kako nema informaciju da su na norijadi bili i učenici njegove škole i dodaje kako maturanti ove škole završavaju u utorak s nastavom.

Policija: Na jezerima Banja maturanti slavili bez narušavanja javnog reda i mira

Vukovarsko-srijemska policija izvestila je u nedelju kako tokom okupljanja maturanata na vinkovačkim jezerima Banja u petak, nije bilo narušavanja javnog reda i mira niti događaja koji bi ugrožavali sigurnost, prenosi Hina.

Reagujući na pisanje pojedinih hrvatskih medija kako se na vinkovačkim jezerima Banja u petak u sklopu spontane proslave završetka srednje škole okupilo nekoliko hiljada vinkovačkih maturanata, te je policija neke morala u pijanom stanju da izvlači iz jezera, iz PU vukovarsko-srijemske demantovali su takve medijske navode.

- U pojedinim razdobljima na području oko jezera bilo je okupljeno i do 600 osoba. Policijski službenici nisu zabeležili narušavanje javnog reda i mira niti druge događaje koji bi ugrožavali sigurnost ili ukazivali na nedopušteno ponašanje - izvestila je policija.

Video: Razbijena korona žurka: 3 pijana i drogirana Britanca napravili orgiju sa prostitutkama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA