≫ 

Crna Gora sve bliža kraju epidemije: Ako ne bude novih slučajeva, biće proglašen 2. juna

U Crnoj Gori u ovom trenutku nema aktivnih slučajeva infekcije novim korona virusom

  • 2
Tuzi, Crna Gora, Korona virus, koronavirus Foto: Vijesti

U Crnoj Gori nema aktivnih slučajeva infekcije korona virusom, a direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša kaže da bi kraj epidemije u toj zemlji, ukoliko ne bude novih slučajeva, mogao biti proglašen početkom juna.

- Ako ne bude do 2. juna nijednog slučaja koronavirusa, onda možemo reci da smo sa ovom epidemijom završili - rekao je Mugoša.

Direktor IJZ ipak upozorava da građani moraju da prihvate da nije sve prošlo i da se moraju pridržavati svih mera koje su još na snazi. Te mere će morati da poštuju i oni koji dolaze u Crnu Goru, prenosi RTCG.

- Ovaj virus neće nestati tek tako i postoji mogućnost da je još tu. Mi testiramo i tražimo, a nadamo se da će i ostati da ga nema - rekao je Mugoša.

Komentarišući poslednji slučaj inficiranog korona virusom, rekao je da nije reč o lokalnoj transmisiji, već se radi o državljaninu Srbije koji je kratko boravio u Crnoj Gori, doživeo saobraćajni udes i posle hospitalizacije je prebačen u svoju zemlju.

U Crnoj Gori u ovom trenutku nema aktivnih slučajeva infekcije novim korona virusom, saopšteno je iz Instituta.

U Crnoj Gori su od početka epidemije od korona virusa obolele 324 osobe, oporavilo se 315, dok je devetoro pacijenata preminulo.

Osim Crne Gore, navode Vijesti, Farska Ostrva su jedina teritorija u Evropi gde nema aktivnih slučajeva koronavirusa, a prema podacima na sajtu Worldometers, poslednja dva pacijenta, od ukupno 187 zaraženih na toj teritoriji, oporavila su se 8. maja.

Video: Avion sa prvim komercijalnim letom sleteo na beogradski aerodrom

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MZ

    25. maj 2020 | 09:02

    Tako se to radi u uredjenim drzavama

  • Kiki

    25. maj 2020 | 10:19

    Strani turisti predstavljaju najveću opasnost od novog vala zaraze,a to je neizbježno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA