≫ 

Nora, koja je digla na noge celu Hrvatsku, danas bi slavila 13. rođendan: "Umesto toga palimo sveću"

Lavica Nora preminula je kada je imala samo pet godina

  • 0
Nora Foto: Facebook/Zaklada Nora Šitum

- Bio je to divan, topao, gotovo letnji petak 25.5.2007. godine, a pred kraj dana, u 22:30, na svet je došla naša predivna devojčica. Danas bi slavili njen 13. rođendan. Umesto toga palimo sveću i mislimo na tebe baš kao i svakog dana. Sretan ti rođendan ljubavi naša! Vole te mama i tata - objavljeno je jutros na Fejsbuk stranici fondacije Nora Šitum, preminule devojčice iz Hrvatske.

Devojčica Nora bolovala je od akutne limfoblastične leukemije i za njeno lečenje su građani za samo nekoliko dana prikupili više od pet miliona kuna. Bilo je to pre sedam godina, prenosi Index.hr.

Za četiri dana prikupljeno je više nego što je potrebno - ukupno 5,3 miliona kuna (oko 700.000 evra). Iz hrvatske Vlade tada su saopštili da će PDV prikupljen u akciji dati za lečenje devojčice, a prihoda na donacije prikupljene za lečenje putem telefonskih poziva odrekao se i operater.

Nakon što su građani prikupili veliki novac za njeno lečenje, Nora je otputovala u Filadelfiju kako bi se uključila u prvu eksperimentalnu terapiju koja uključuje oslabljeni oblik HIV-a.

Nažalost, problemi su počeli odmah po dolasku. Nora se osećala slabo i stanje je počelo da joj se pogoršava. Dobila je infekciju zbog koje nije moglo da se nastavi sa terapijom te je preminula 20. marta 2013. godine, kada je imala samo pet godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA