≫ 

U danu kad je CG rekla da ne otvara granicu sa Srbijom, u Beograd stiglo 116 studenata iz te zemlje

Crnogorski premijer Duško Marković isti dan je saopštio da ta zemlja ne otvara granicu za srpske državljane

  • 50
AERODROM AVIONI LETOVI AERODROM NIKOLA TESLA Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Danas je besplatnim letom crnogorske nacionalne aviokompanije Montenegro erlajnz 116 crnogorskih studenata otputovalo u Beograd.

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova i rukovodilac Operativnog štaba za sprovođenje aktivnosti u vezi sa povratkom crnogorskih državljana Dragan Pejanović je saopštio da je Operativni štab u saradnji sa Ministarstvom prosvete organizovao besplatan transfer naših studenata do Beograda, u skladu sa njihovim obavezama na univerzitetskim jedinicama u Srbiji, prenosi "Pobjeda".

Takođe je istakao da je za odlazak u Republiku Srbiju prijavljeno oko 300 studenata, i za sutra najavio još jedan let Montenegro erlajnza kojim će 116 studenata otputovati za Beograd.

Državni sekretar Pejanović je podsetio da je današnji let četvrti besplatni let Montenegro airlines-a za Beograd od formiranja Operativnog štaba, kojim su se prevozili građani Crne Gore, ali i stranci, što potvrđuje posvećenost Vlade Crne Gore povratku crnogorskih državljana iz inostranstva.

- Prioritet su svakako i crnogorski studenti koji su nosioci budućeg demokratskog i ekonomskog razvoja i prosperiteta Crne Gore - istakao je državni sekretar.

Pejanović je ovom prilikom studentima poželio srećan put kao i uspešan nastavak školovanja, uz želju da ostanu dostojni "reprezenti onog najboljeg što Crna Gora ima i čime se ponosno može pohvaliti".

Granice Crne Gore su, međutim, za Srbe zatvorene

Na dan kada su crnogorski studenti otputovali za Beograd, premijer te države Duško Marković saopštio je da će u sklopu ublažavanja mera protiv korona virusa da će se granice otvarati za one zemlje u kojima je broj zaraženih 25 u odnosu na 100.000 stanovnika. Crna Gora otvara granice sa Hrvatskom, Slovenijom, Austrijom, Nemačkom, Mađarskom, Albanijom, Grčkom, ali ne i sa Srbijom.

Treba napomenuti da je Srbija donela odluku da od 1. juna otvori granicu sa nekoliko susednih država, među kojima je i Crna Gora, građani Srbije ipak neće moći da putuju u tu zemlju bez testiranja i izolacije.

"Ovo je smešno. Namerno nas nisu stavili na listu": Dačić o odluci CG da ne otvori granicu ka Srbiji

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić kazao je da je "potez vlasti u Podgorici da zatvori granicu za državljane Srbije smešan i besmislen čin, i da ima svoje posledice ali koje su direktno i isključivo štetne po građane Crne Gore".

Srpski šef diplomatije, komentarišući potez koji su crnogorske vlasti objavile danas popodne, kaže da vlada te zemlje „namerno nije stavila Srbiju na listu država čiji građani mogu slobodno da uđu na prostor Crne Gore“.

Video: Vijore se zastave, čuju se povici: Ovako Crnogorci slave nezavisnost od Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    25. maj 2020 | 21:44

    Mi smo za neko psihijatrijsko posmatranje,kao da patimo od stockholmskog sindroma,sto nas neko sve vise bije po usima sve ga vise volimo

  • Zilot

    25. maj 2020 | 21:51

    Vraćajte ih nazad,zbog njih za našu decu nema mesta u domovima

  • Bob

    25. maj 2020 | 21:57

    Nasi pisu saopstenja a oni nas u zdrav mozak.Nerazumem sta drzavni vrh razmislja.Mi njima skolujemo decu oni nama zatvaraju granicu.🤐

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA