≫ 

"Zatvaranjem granice za Srbe bi da reše problem": Dodik kritikovao odluku Podgorice

Ni državljanima BiH odnosno Republike Srpske nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru

  • 20

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik ocenio je večeras da odluku Crne Gore da ostavi zatvorenim granice za Srbiju i Republiku Srpsku vidi kao pokušaj i kalkulaciju vlasti u Podgorici da zatvaranjem granice olakša rešavanje problema sa srpskom zajednicom u toj zemlji.

- Ne može se oteti utisku da iza takve odluke verovatno stoji nastojanje da se neka politička pitanja reše unutar same Crne Gore - rekao je Dodik za TV Pink.

Crna Gora ovom odlukom pokazuje, ističe Dodik, negativan odnos prema srpskoj zajednici i SPC, što može da govori samo o panici te vlasti, tog režima koji kalkuliše da mu se zatvaranjem granice olakšava rešavanje tog problema.

"Molim Srbe da ne idu tamo gde su nepoželjni": Brnabić o odluci CG da ne otvori granicu sa Srbijom

Srbija neće zatvarati granice za crnogorske građane, kao što je to uradila Podgorica za građane Srbije, ali će biti zatvorena za crnogorske mafijaše i kriminalne klanove, poručila je večeras prmijerka Ana Brnabić, povodom odluke Crne Gore da za građane Srbije ne otvori granicu 1. juna.

Srbija, kaže premijerka, neće uvoditi recipročne mere, ali je istakla da naši građani ne bi trebalo da idu tamo gde su nepoželjni.

"Ovo je smešno. Namerno nas nisu stavili na listu": Dačić o odluci CG da ne otvori granicu ka Srbiji

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić kazao je da je "potez vlasti u Podgorici da zatvori granicu za državljane Srbije smešan i besmislen čin, i da ima svoje posledice ali koje su direktno i isključivo štetne po građane Crne Gore".

Srpski šef diplomatije, komentarišući potez koji su crnogorske vlasti objavile danas popodne, kaže da vlada te zemlje „namerno nije stavila Srbiju na listu država čiji građani mogu slobodno da uđu na prostor Crne Gore“.

- To pokazuje njihov odnos prema Srbiji. Ako građani Srbije mogu slobodno u Mađarsku, Grčku, Bugarsku, zašto ne bi mogli i u Crnu Goru? Zaista smešno i pokazuje do kog je nivoa došla državna politika Crne Gore. Oni povlače poteze koji su na sopstvenu štetu i koji su porazni za njihove građane – ističe Dačić za "Blic".

U danu kad je CG rekla da ne otvara granicu sa Srbijom, u Beograd stiglo 116 studenata iz te zemlje

Danas je besplatnim letom crnogorske nacionalne aviokompanije Montenegro erlajnz 116 crnogorskih studenata otputovalo u Beograd.

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova i rukovodilac Operativnog štaba za sprovođenje aktivnosti u vezi sa povratkom crnogorskih državljana Dragan Pejanović je saopštio da je Operativni štab u saradnji sa Ministarstvom prosvete organizovao besplatan transfer naših studenata do Beograda, u skladu sa njihovim obavezama na univerzitetskim jedinicama u Srbiji, prenosi "Pobjeda".

Video: Venci u Savi za žrtve hrvatske akcije Bljesak

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • HercegNovi

    25. maj 2020 | 23:23

    Rusija 40%, Srbija 23%, BIH 8%. Preko 70% turista u CG iz ove tri zemlje. Bas me zanima ko ce nam doci, s obzirom da je Rusija do daljnjeg zatvorena. Zivjeli mi braco Srbi, a mi cemo naci nacin da stanemo na kraj diktaturi.

  • Dar

    25. maj 2020 | 23:38

    Vlada CG je jadna i bedna . Sve najgore o Milu i njegovoj sviti.

  • Crnogorac

    26. maj 2020 | 06:59

    Zivjele Srbija I Crna Gora!Zivjelo nase milo SRPSTVO!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA