Beranac optužen za tešku krađu: Sa patikama i anlaserom maznuo i skriptu za bibliotekarski ispit

Na zvaničnom sajtu Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama piše da je lokalni sud potvrdio optužnicu protiv okrivljenog I.I. zbog krivičnog dela - teška krađa

  • 0
Provalnik, lopov Foto-ilustracija: Pixabay

Jedan Beranac optužen je da je ukrao i skriptu za polaganje bibliotekarskog ispita.

Na zvaničnom sajtu Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama, piše da je lokalni sud potvrdio optužnicu protiv okrivljenog I.I. zbog krivičnog dela - teška krađa. pišu Vijesti.

- Osnovni sud u Beranama je potvrdio optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama podignutu protiv okrivljenog I.I. iz Berana zbog krivičnog dela teška krađa. Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni neutvrđenog dana februara 2020. godine, u Ulici Mojsija Zečevića u Beranama, obio podrumske prostorije vlasništvo oštećene N.B., na način što je podesnim sredstvom prerezao katanac od ulaznih vrata, kroz tako otvorena ušao u unutrašnjost i oduzeo: plinsku bocu plavu od 20 litara, plinsku bocu narandžastu od 20 litara sa 20 litara plina, resiver za televizor, patike marke ‘starke’, patike marke ‘šafran’, patike marke ‘skečers’, ‘džipsonke’ prevrnute kože ljubičaste boje, ravne cipele crne boje (nove), ravne cipele zlatne boje (nove), stonu dečiju lampu, anlaser od putničkog motornog vozila marke ‘fijat bravo’, plavu torbu sa skriptama za polaganje bibliotekarskog ispita i sobnu antenu, u ukupnoj vrednosti od 207 evra, a sve u nameri da njihovim prisvajanjem sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist - navodi se na sajtu.

Piše i da je Osnovni sud u Beranama, potvrdio optužnicu tamošnjeg tužilaštva podignutu protiv okrivljenog D.Š. iz Berana, takođe zbog krivičnog dela - teška krađa.

Optužnicom je predstavljeno da je on 6 - 7. decembra 2017. godine, u beranskom selu Lužac, obio garažu koja je u sastavu kuće oštećenog S.Š.

- Na način što je podesnim sredstvom prekinuo katanac od ulaznih vrata, kroz tako otvorena ušao u unutrašnjost i oduzeo, ručna kolica zelene boje, hidrofor za vodu, pumpu za pranje vozila, šest komada sprejeva za farbanje, a zatim podesnim sredstvom prekinuo katanac od metalnog ormara i iz istog oduzeo aparat za varenje ‘telvin praktika’, brusilicu marke ‘iskra’ crvene boje, brusilicu marke ‘makita’ plave boje, električnu motornu testeru marke ‘bosh’ plave boje i 20 komada brusnih ploča u ukupnoj vrednosti od 423 evra, a iz teretnog motornog vozila ‘man’, vlasništvo oštećenog G.B., koje se nalazilo u garaži kod oštećenog S.Š. oduzeo akumulator, 60 litara nafte, dizalicu nosivosti od 10 tona i 2 gabarita, u ukupnoj vrednosti od 206,40 evra, a sve u namjeri da njihovim prisvajanjem sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist - navodi se u saopštenju.

Isti sud potvrdio je i optužnicu protiv okrivljenog I.I. iz Berana - predstavljeno je da je 18. februara, obio magacinski prostor restorana M. K. u vlasništvo oštećenog Ž.J.

- Oduzeo plinsku bocu, zapremine 20 litara... u ukupnoj vrednosti od 25 evra - navedeno je na sajtu Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA