Kruzer sa Srbima uplovio u Dubrovnik: Pomorci se nakon meseci na moru vraćaju kući

Kruzer Carnival Breeze na kom ima i državljana Srbije konačno je uplovio u dubrovačku luku

  • 0
Kruzer Carnival Magic Dubrovnik pomorci Printskrin: Youtube/ duList

Srpski pomorci se vraćaju kući! Kruzer Carnival Breeze na kom ima naših državljana, ali i Albanaca, Crnogoraca, Bugara, Italijana i Hrvata konačno je pristigao u dubrovačku luku Gruž.

Gruž je odredišna luka za postupak repatrijacije pomoraca u matične države. Iz Dubrovnika će neki morati da putu čak i do Belorusije, čijih državljana takođe ima na brodu.

Osim Srba, na brodu kapaciteta 3700 putnika su i pomorci i brodsko osoblje iz Albanije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije, Italije, Belorusije i Bugarske. Oni će po iskrcaju biti u svoje domovine prevezeni čarter letovima ili autobusima, a prema uputstvima epidemiologa.

MUP će obaviti formalnosti pregleda dokumenata.

Dolasku kruzera Carnival Breeze, koji je u dubrovačku luku Gruž zbog promene plana plovidbe i ne pristajanja u Italiji uplovio dan ranije od najavljenog, prethodio je Carnival Magic, koji je 20. maja iskrcao oko 760 pomoraca.

Zbog ograničenja uzrokovanih pandemijom koronavirusa, pomorci širom sveta već mesecima imaju problem sa smenama i povratkom u domovinu.

Video: Golubove ponovo ima ko da hrani: Život se vraća u Milano

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA