≫ 

Skandal u Severnoj Makedoniji: Smenjen veliki muftija jer je oženio 50 godina mlađu ženu?

Zatvaranje verskih objekta tokom pandemije korona virusa uslovio finansijskom pomoći

  • 22
Sulejman Redzepi Printsrkin: Youtube/Religija mk

Dve trećine Rijaseta Islamske religiozne zajednice (IRC) Severne Makedonije glasalo je za smenu reisa Sulejmana Redžepija sa položaja velikog muftije, saopštio je gostivarski muftija Šaćir Fetai, navodi agencija MIA.

Pravi razlog za smenu reisa, kako pišu regionalni mediji, je taj što se oženio 50 godina mlađom ženom i poklonio joj skupoceni sat.

Između ostalog, on je tokom pandemije korona virusa izazvao priličnu pažnju kada je zatvaranje verskih objekata uslovio dodatnom finansijskom pomoći.

Ko je Sulejman Redžepi?

Redžepi je poznat po kontroverznim izjavama koje su uključivale širenje etničke i verske mržnje, poziranje sa mitraljezima i mapom Velike Albanije, produženoj borbi za kontrolu nad islamskom zajednicom.

U poslednje vreme o njemu se piše zbog ucenjivanja vlade, kada je pretio da će džamije držati otvorenima i "pretvoriti Makedoniju u Bangladeš" u smislu širenja korona virusa, ukoliko mu ne bude plaćen novac iz državnog budžeta.

Prošle godine posebno je naljutio narod u Severnoj Makedoniji, kada je rekao da je to divlji narod i da zato nema, niti će ikada imati identitet.

Ove skandalozne reči on je izrekao u skopskom selu Arnakija za vreme ceremonije postavljanja kamena temeljca džamije u tom selu.

Video: Kejtlin Džener ima devojku i ona je 47 godina mlađa od nje

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rs

    27. maj 2020 | 21:04

    Pedofil... To mi nikada nece biti jasno da neko ozeni 40 30,25 godina mladju i jos mi kaze iz ljubavi fujjjjj a ovaj 50 god. mladju uzas kod nas srba nije blagosloven brak niti si mogu vencati u crkvi ako je razlika veca od 15 god. I tih 15 god je ogromno... Ove muskarce koji to rade ja bih na lecenje....

  • Meki

    27. maj 2020 | 20:58

    Kakve su ovo Hodze i Muftije nigde ni jedan Bradu nema.

  • Cezar

    27. maj 2020 | 21:23

    Nisam ksenofob ali mi je, oprosti Bože, baš milo šta je snašlo ove nazovi makedonce. Srbiju su optuživali da ih je porobila a evo šta im rade Šiptari. Državu im je dao Tito, **bo ih on, a oni slave neki tamo Ilindenski ustanak koji po istoriskim činjenicama nema veze sa njihovom današnjom pričom o tom događaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA