≫ 

"Mi smo bratski narod": Milošević tvrdi da Srbi neće imati problema da dođu u Crnu Goru

Milošević je dodao da su sve vreme vanrednog stanja državljani Crne Gore u Srbiji imali odličan tretman

  • 10
Tarzan Milošević Foto: Printscreen/Youtube/ PUTNI DNEVNIK

Ambasador Crne Gore u Srbiji Tarzan Milošević izjavio je danas da spisak zemalja sa kojima će Crna Gora otvoriti granice nije konačan i poručio da nijedna država nema veće koristi od od otvaranja granica ka Srbiji kao Crna Gora.

- Nama je najveći interes da otvorimo granice sa Srbijom - rekao je Milošević za Tv Prva i dodao da smatra da će se aktuelna situacija u vezi sa otvaranjem granica rešiti u narednih 10 dana.

On je rekao da su Srbi i Crnogorci bratski narod i da niko ko iz Srbije dođe u Crnu Goru neće imati problema.

Upitan da li je istina da teniseru Novaku Ðokoviću neće biti dozvoljeno da uđe u CG, Milošević je kazao da nema takve informacije i dodao da je kratko razgovarao sa njegovim stricem o priprema turnira.

Milošević je dodao da su sve vreme vanrednog stanja državljani Crne Gore u Srbiji imali odličan tretman.

Istakao je da je došao na mesto ambasadora Crbe Gore u Srbiji da bi unapredio odnose dve zemlje, a da su oni poslednjim događajima unazađeni.

Istakao je da postoji namera i želja da se i dalje unapređuju ekonomski odnosi.

Naveo je da je Crna Gora zemlja koja je zavisna od turizma i da se se godišnje značajan broj prehrambenih proizvoda uveze iz Srbije, te da će dolazak turista iz Srbije u Crnu Goru tokom letnje sezone imati efekta i na domaću potrošnju.

Milošević je kazao da je Crna Gora građanska država i da popis stanovništa govori u prilog tome da se građani prebrojajaju nacionalno.

- Na popisu 1991. bilo je devet odsto Srba u Crnoj Gori, a do 2003. porastao je za 23 posto. Izvodim zaključak - promenilo se mišljenje i povećao se broj zbog tadašnje politike onih koji se izjašnjavaju kao Srbi - navodi Milošević.

Na pitanje da li je to znači da se sa prebrojavanjem krvnih zrnaca - ko je Srbin, a ko Crnogorac, počelo u Crnoj Gori odgovorio je potvrdno, ali da to nije inicirala vlast Crne Gore.

- Prebrojavanje Srba nije inicirao niko iz vlasti Crne Gore. Nemamo nijedan razlog da se nekome zabrani da se izjasni kako se oseća - naveo je on.

Dodao je da se on uvek izjašnjavao kao Crnogorac.

Upitan o Zakonu o slobodi veroispovesti, Milošević je kazao da država nema nameru da otima crkvene objekte.

- Sloboda veroispovesti je zagarantovana i država nema nameru da se upliće - rekao je Milošević.

- Mislim da će se prvo nastaviti pregovori izmedu Mitropolije i Vlade Crne Gore - rekao je Milošević i dodaje i da je mogući problem nepoverenje koje postoji od strane Mitropolije u institucije Crne Gore.

Cilj je da dođe do pomirenja, smatra Miloševic, i navodi da država nema nameru da ništa otima.

Video: Poslanik Demokratskog fronta premijeru Markoviću: Nećemo da gradimo državu na antisrpstvu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikad vise

    28. maj 2020 | 14:49

    Nismo bratski niti cemo biti.Braca ostaju zajedno, a ne otcepljuju se.

  • nikolas

    28. maj 2020 | 13:47

    MI SMO JEDAN NAROD ALI NAS JE PRVO DJIDO RAZDVOJIO NA SRBE I CRNOGORCE A SADA MILO NA SRBE I MILOGORECE I POCELA JE MRZNJA UNUTAR PORODICE I FAMILIJA!!

  • Peko

    28. maj 2020 | 13:51

    E čuj nije inicirala vlast Crne Gore.Nego ko je ? Ljudi iz vlasti su išli od kuće do kuće i tražili od građana da se izjasne šta su.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA