≫ 

Hrvatica ozdravila od korone, u sredu ponovo bila pozitivna, a danas opet negativna: Kako je moguće?

Iz Štaba civilne zaštite navode kako se radi o specifičnom slučaju

  • 4
Vakcina, test, koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Iz Štaba civilne zaštite Zadarske županije stigla je vest da je jedna ženska osoba, koja je već prebolela korona virus, u sredu ponovo bila pozitivna na Covid-19, a nedugo nakon toga i da je njen drugi test, koji je urađen u četvrtak ujutro, opet negativan na korona virus.

Kako saznaje zadarski.hr reč je o starijoj ženskoj osobi iz Kolana, koja je zarazu koronavirusom "pokupila" preko Specijalne bolnice za ortopediju u Biogradu na moru.

Žena je nakon što je dobila simptome bila testirana na korona virus, a njen nalaz se vratio pozitivan. Nakon određenog vremena oporavka, ponovo je testirana kako bi se utvrdilo da li je virus nestao iz njenog organizma. Testirana je, kako se to uobičajeno radi, dva puta u razmaku od 48 sati te su se oba nalaza vratila negativna što znači da se oporavila od koronavirusa.

Međutim, starija žena je juče ponovo dobila simptome bolesti, ponovo je testirana, a nalaz se vratio pozitivan, da bi danas njen nalaz opet bio negativan, javlja zadarski.hr.

Iz Štaba civilne zaštite Zadarske županije navode kako se radi o specifičnom slučaju i kako su njeni nalazi upućeni Hrvatskom zavodu za javno zdravlje koji će dati svoje mišljenje o ovom slučaju.

- Pacijentkinja u dobi od 71 godine je bila razvila simptome COVIDA-19 te je prvi nalaz testa 4. aprila bio pozitivan. Kontrolno testiranje napravljeno je 24. i 26. aprila 2020. te su rezultati testiranja bili negativni. Pacijntkinja se 27. maja 2020. javila u Opštu bolnicu Zadar radi subfebriliteta. S obzirom da se u Opštoj bolnici svakom pacijentu s febrilnim stanjem po prijemu vrši testiranje na COVID-19, pacijentkinja je testirana i nalaz testiranja bio je pozitivan. Danas je, u četvrtak, testiranje ponovljeno i rezultat testa je negativan - kazao je epidemiolog dr Alan Medić dodajući kako je još jedan njen uzorak upućen u Hrvatski zavod za javno zdravlje na Odeljenje za potpunu virološku dijagnostiku radi daljeg praćenja epidemioloških i dijagnostičkih mera i radnji.

Epidemiolog Medić kazao je i kako je pacijentkinja dobrog zdravstvenog stanja, te kako su preduzete sve mere prema njenim bliskim kontaktima koji su, radi predostrožnosti, stavljeni pod zdravstveni nadzor.

Video: Divlje svinje sa Brača doplivale do kopna

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radovan

    28. maj 2020 | 16:21

    Ozbiljni testovi ozbiljne drzave 😀

  • Апостолов Александар

    28. maj 2020 | 17:07

    Постоје лажно позитивни и лажно негативни тестови.

  • momci

    28. maj 2020 | 23:24

    To je dokaz kako hrvati testiraju 😂 i imaju malo po njihovim testovima 👎👎😂😂🤮🤮

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA