"Pa nismo došli kući da nas stave pod ključ": Crnogorski pomorci besni jer su smešteni u karantin

Pomorci traže ukidanje karantina ili da im se odredi kućna izolacija

  • 0
Test, testovi, uzorak, koronavirus Svi imaju papir da su zdravi Foto: Tanjug/AP

Grupa pomoraca, koja je pre tri dana stigla u Crnu Goru, nakon 72 dana provedena u brodskom karantinu, traži ukidanje dodatne dvonedeljne izlacije pod strogim merama koje su im određene u Instutut Igalo.

Pomorci traže ukidanje karantina ili da im se ta mera preinači u kućnu samoizolaciju.

Novljanin Saša Perišić iz grupe pomoraca, koji su brodom „Karnival Briz“ stigli u dubrovačku luku Gruž, a zatim preko Debelog Brijega u Crnu Goru, izjavio je da je određivanje karantina u Crnoj Gori za pomorce “šok”.

- Dok smo bili na brodu nismo razmišljali o karantinu koji nas čeka po dolasku u Crnu Goru, samo nam je bilo važno da se vratimo kući. Ja bih sada, nakon tri dana, potpisao da se vratim na brod. Ne vidim logiku da su ovakvi uslovi, ovakav ekstremni režim karantina - rekao je Perišić, preneo je portal RTCG.

Ispričao je da ih za ta tri dana karantina niko nije ni pregledao.

- Mi smo na brodu u karantinu bili 72 dana, a poslednjih 18 pod ekstremnom kontrolom doktora. Imamo papire da smo zdravi, da smo pregledani, ušli smo po svim propisima u zemlju, samo tražimo da nas puste da idemo u samoizolaciju - rekao je Perišić, koji, kako se navodi, govori u ime svojih 27 kolega.

Za njih je najstrašnije to što su, kako kaže, 24 sata pod ključem, što ih čuva vojska, koja, takođe, pregleda svu hranu i piće koju im rodbina i prijatelji donose.

Istovremeno, kaže, preko balkona mogu da se rukuju, dodaju stvari jedni drugima i pita gde je tu logika.

S druge strane, navodi da njegove kolege, koji su u karantinu u Ulcinju, nemaju tako stroge mere, mogu da izađu iz soba, da komunicijaraju i šetaju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA