≫ 

Haos na skupštinskoj sednici u Budvi: Svađe, uvrede i polivanje vodom

Ispred šatora, u kojem se održava sednica, došlo je i do verbalnih sukoba

  • 1
Budva

Printskrin: Youtube/Miras Dusevic

Budva

Printskrin: Youtube/Miras Dusevic

Tokom pauze u zasedanju Skupštine opštine Budva, na kojem je trebalo da se izglasa smena predsednika lokalnog parlamenta i predsednika budvanske opštine, Marka Carevića i Krsta Radovića, dogodilo se više incidenata, a bilo je i polivanja vodom.

Predsednica Upravnog odbora "Mediteran reklama" Veselinka Kalezić verbalno je napala nezavisnog odbornika Stevana Džakovica zapretivši da će izneti sve kriminalne radnje, a pretila je i odbornici DPS-a Snežani Kuč.

Za to vreme, pišu podgoričke Vijesti, čula su se dobacivanja: "splačino" i "smeće".

Drugi incident se dogodio ispred šator sale kada je načelnik Službe za naplatu komunalija Ninoslav Kaluđerović verbalno napao policijskog službenika koji je neovlašćeno snimao.

Portal RTCG je preneo da je odbornik budvanskog DF-a Janko Dimić polio vodom Džakovića tokom sednice na kojoj se raspravljalo o smeni Radovića, a rasprava o smeni Carevića je prekinuta zbog isteka vremena i naredna je zakazana za 5. jun.

Portal navodi da je sednica praktično prekinuta pre nego je počela rasprava o smeni Carevića i Radovića, jer se o smeni budvanskih čelnika nisu izjasnili nadležni odbori.

Ispred šatora, u kojem se održava sednica, došlo je i do verbalnih sukoba, kada je grupa građana vređala odbornike Stevana Džakovića i Gojka Ljubanovića.

Radović je kazao da ne podržava bilo kakav vid nasilja i istovremeno ocenio da je u Budvi na snazi "politička korupcija".

Menadžer Opštine Budva Milo Božović je preneo da ljudi u civilu legitimišu ljude ispred sale a da pri tome ne pokazuju službene legitimacije, našta je reagovao Radović rekavši da policija nema pravo da snima odbornike i funkcionere.

- Neka fino obuku uniforme i neka dođu - rekao je Radović i poručio da je on postavljanjem šatora stvorio sve uslove za rad parlamenta.

Prethodno, sednica SO Budva, na kojoj je trebalo da se raspravlja o Deklaraciji za poništenje Zakona o slobodi veroispovesti je ponovo odložena zbog nedostatka kvoruma.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA