≫ 

Kritike na račun crnogorske vlasti pljuštale u parlamentu: Opozicija upitala šta znači "corona free"

Poslanik opozicionog Demokratskog fronta Milan Knežević rekao je da to "free" podseća na ekspres restorane na kojima piše da ima "free wi-fi", ali kad se u njih uđe vidite da to i nije tako

  • 1
Korona virus, koronavirus, Crna Gora, Podgorica

Vijesti.me/Savo Prelević

Poslanik opozicionog Demokratskog fronta Milan Knežević oštro je danas u crnogorskom parlamentu kritikovao vlast zbog nespremnosti u borbi sa korona virusom i neotvaranja granice za državljane Srbije.

Nakon, kako je rekao, hvalospeva poslanika iz vladajuće koalicije o tome kako je Crna Gora pobedila virus, Knežević je obraćajući se potpredsedniku vlade Milutinu Simoviću zapitao da li oni žive u istoj državi.

- Ne znam gospodine Simoviću da li vi i ja živimo u istoj državi. Slušajući vas i poslanike DPS-a, imam osećaj da vi živite na Marsu, a da mi svi ostali živimo u nekakvoj državi koja se zove Crna Gora, i koja ima realne probleme, i koja će teško izaći iz ekonomske pandemije, koja nas je već zadesila - rekao je Knežević.

Nastavljajući dalje Knežević je otkrio i zašto je virus poslednji došao u Crnu Goru i iz nje prvo otišao.

- A zašto je korona poslednja došla gospodine Simoviću u Crnu Goru? Zato što niste imali testova. Zato što ste bili potpuno nespremni za njen dolazak. I da vam se pojavila na sednici Vlade Crne Gore vi je ne biste prepoznali. Mogla se sa svima vama rukovati - ironičan je bio Knežević.

Nastavljajući u istom tonu, Knežević je Simovića zapitao zašto je korona prva otišla iz Crne Gore.

Zato, kako je rekao, da biste vi proglasili Crnu Goru "free corona" državom.

Rekao je da to "free" podseća na ekspres restorane na kojima piše da ima "free wi-fi", ali kad se u njih uđe vidite da to i nije tako.

Knežević je upozorio Simovića da je vlada prekršila Zakon o zaraznim bolestima kada proglasila Crnu Goru državom u kojoj nema korone.

Vakcina, test, koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Ukazao je na član Zakona koji kaže, da se država može proglasiti slobodnom od neke epidemije, kada prođe više od tri godine od poslednjeg slučaja zaraze.

- Šta ste vi gospodine Simoviću ''crnogorska Vanga'' koja zna da u naredne tri godine u Crnoj Gori neće biti korona virusa - zapitao je Knežević.

Govoreći o spisku zemalja čijim građanima je dozvoljen ulazak u Crnu Goru, na kojem nema Srbije, Knežević je ukazao da su na tom spisku i Nemačka i Hrvatska.

Nemačka je, dodao je obraćajući se Simoviću, odmah sutradan upozorila svoje građane da ne putuju u Crnu Goru.

Potom je, dodao je, i Hrvatska sa svog spiska država čiji građani mogu da uđu u tu zemlju izostavila Crnu Goru.

- Dakle, niko vas od tih kojima ste otvorili granice ne prepoznaje kao ''corona free'' destinaciju, a zatvorili ste granicu onima koji vas jedino tako prepoznaju - rekao je Knežević.

- To je klasična politička mera ne biste li Srbiju proglasili potencijalnim žarištem… - zaključio je Knežević.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Real burek

    30. maj 2020 | 08:37

    Uuuu kako mu je rekao, ako premijer sad ne podnese ostavku nikad nece.. kod njih cirkus u parlamentu skoro kao kod nas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA