≫ 

Bosna i Hercegovina odlučila da otvori granične prelaze za građane Srbije

Bosna i Hercegovina donela odluku 28. maja da otvori granične prelaze za državljane Republike Srbije

  • 25
bosna, bosanska zastava, mapa, granica, granica Foto: Shutterstock

Bosna i Hercegovina donela je odluku da otvori granične prelaze za državljane Srbije, rekla je danas zamenica predsedavajućeg Saveta ministara i ministarka spoljnih poslova BiH Bisera Turković, u telefonskom razgovoru sa prvim potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.

Turković je obavestila ministra Dačića da je Bosna i Hercegovina donela odluku 28. maja da otvori granične prelaze za državljane Republike Srbije i obostrano je izraženo veliko zadovoljstvo što je omogućen uobičajen granični saobraćaj između dve države, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Sarajevo aerodrom Otvorene granice za Srbe / Foto: Shutterstock

Ministri Turković i Dačić su podvukli neophodnost skore normalizacije graničnih režima u čitavom regionu, kako bi bio obezbeđen nesmetan protok ljudi.

Dvoje ministara izrazili su zadovoljstvo zbog činjenice da se epidemiološka situacija izazvana pandemijom Kovida-19 popravlja i što se društveni i privredni tokovi u obe države postepeno normalizuju.

Ocenjeno je da su saradnja i komunikacija na planu borbe protiv pandemije Kovid-19 bili dobri i konstatovano da su se, nakon poboljšanja epidemiološke situacije, stekli uslovi za rad na dodatnom produbljivanju veoma intenzivnih odnosa dve države.

Prilika za razgovore o daljim mogućnostima saradnje mogla bi biti bilateralna poseta ministarke Turković Srbiji, u koju je ministar Dačić tokom današnjeg razgovora pozvao, kaže se u saopštenju.

Video: Što se nas tiče, administrativni prelazi mogu slobodno da se prelaze

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boske100

    30. maj 2020 | 08:41

    Samo da se strpila malo, Tijana Ajfon, sada bi fino kao gospođa prešla granicu, a ne nekim gumenjakom preko Drine 🤣.

  • Lala

    30. maj 2020 | 08:48

    Bravo za Bosnu u Srbiju.

  • Salamander

    30. maj 2020 | 09:56

    Nece meni drina biti granica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA