“Ideja da je epidemija gotova je lažna vest”: Doktor iz Slovenije upozorava na korona virus

Nošenje maski u zatvorenom prostoru više neće biti obavezno u Sloveniji

  • 2
korona virus, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Institut za javno zdravlje Slovenije nalazi se pred veoma teškim periodom jer treba da učini sve da spremno dočeka drugi talas epidemije korona virusa, izjavio je direktor Instituta Milan Krek.

- Ideja da je epidemija gotova je, ustvari, lažna vest - prokomentarisao je Krek “administrativni” kraj epidemije, upozoravajući da je virus još prisutan i da bi drugi talas mogao biti čak i gori, prenosi agencija STA.

U Sloveniji za poslednja 24 sata nije otkriven nijedan novozaraženi od korona virusa, saopštila je slovenačka vlada, pa će, kako je najavljeno, zbog dobre epidemiološke slike, u nedelju uslediti i "administrativni" kraj epidemije.

To znači da nošenje maski u zatvorenom prostoru više neće biti obavezno i tretirano kao kršenje zakona, već samo "preporučeno".

Premijer Slovenije Janez Janša rekao je da je ovakvo veoma dobro epidemiološko stanje najbolje u Evropi i da njegova vlada nastavlja s popuštanjem mera.

Broj preminulih tokom epidemije u Sloveniji je 108, dok su, prema zvaničnim podacima, ukupno potvrđena 1.473 slučaja zaraze.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • seljo

    31. maj 2020 | 00:30

    slovenci imaju problem.ako bi se pridrzavali distanciranja.svi oni nebi mogli da stanu u drzavu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA