Sednica Skupštine opštine Budva završena bez glasanja o smeni Carevića

Odbornica DPS-a Snežana Kuč je istakla da je prekršen Statut po kojem je sinoć trebalo održati glasanje

  • 1
Marko Carević Foto: Printscreen/Youtube/ A1TV Montenegro

Odbornici Demokratske partije socijalista (DPS) i Crnogorske i nezavisni odbornik Stevan Džaković napustili su sednicu Skupštine opštine Budva nakon što do ponoći nije održano glasanje o poverenju predsedniku Opštine Marku Careviću.

Odbornica DPS-a Snežana Kuč je istakla da je prekršen Statut po kojem je sinoć trebalo održati glasanje, odnosno 30 dana od podnošenja incijative, navodi RTCG.

Predsednik SO Budva Krsto Radović je istakao da ne postoji zakonska sankcija ako se rok probije. On se pozvao na Zakon o lokalnoj samoupravi.

Na sednici je umalo došlo do incidenta nakon što je odbornica Pokreta za promene Nataša Mitrović bukvalno pet minuta čekala na govornici da nezavisni odbornik Stevan Džaković potpiše dokument da vrati mandat koji je uzeo toj partiji.

Funkcioner PZP-a Vladislav Mitrović krenuo je ka odborniku DPS Miliji Sekuloviću jer je čuo da je neko neprimereno nešto dobacio, pišu Vijesti.

Nastalo je koškanje i odbornici i gradski funkcioneri sprečili su Mitrovića, inače supruga odbornice PZP-a da se fizički obračuna. Odbornik Sekulović je kazao da nije dobacivao i situacija se smirila.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA