≫ 

Osumnjičeni u aferi "respiratori" braniće se sa slobode: Ročište trajalo sedam sati

Istraga o sumnjivoj nabavci 100 kineskih respiratora za 10,5 miliona konvertibilnih maraka (5,25 miliona evra), znatno više od tržišne, traje više od mesec dana

  • 3
Fadil Novalić Foto: Printscreen/Youtube/Al Jazeera Balkans

Sud BiH nije danas prihvatio predlog Tužilaštva BiH da odredi jednomesečni pritvor za osumnjičene u aferi "respiratori" - premijera Federacije BiH Fadila Novalića, suspendovanog direktora Federalne uprave civilne zaštite (FCUZ) Fahrudina Solaka i vlasnika firme "Srebrena malina" Fikreta Hodžića.

Kako prenose Nezavisne novine, Novalić, Solak i Hodžić biće pušteni na slobodu, uz određene mere zabrane.

Sud je doneo odluku da se uhapšeni brane sa slobode.

Premijer Federacije BiH je u sredu uveče, zajedno sa Solakom i Hodžićem, priveden u prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu na ispitivanje (SIPA) u vezi sa aferom "Respiratori".

Agencija ih je u petak predala Tužilaštvu BiH koje je predložilo jednomesečni pritvor za njih trojicu.

Sinoć je održano ročište koje je trajalo više od sedam sati.

Istraga o sumnjivoj nabavci 100 kineskih respiratora za 10,5 miliona konvertibilnih maraka (5,25 miliona evra), znatno više od tržišne, traje više od mesec dana, a tokom tog perioda saslušano je mnogo svedoka, izvršeni su brojni pretresi i pregledana obimna dokumentacija i drugi predmeti.

Video: Ovo je prvi srpski respirator

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • respirator

    31. maj 2020 | 18:45

    A da li će neko kod nas objaviti koliko i po kojoj ceni smo mi kupili? I koliko sada imamo, najviše u Evropi u istoriji?

  • SALE

    31. maj 2020 | 19:30

    Vrana, vrani, ociju nekopa, borac Armije BiH siromah, nasjekao 2-3 metra drva i spremili ga u zatvor, a ove lopine pljackaju godinama u milionskim ciframa i vrate ga na slobodu, posebno ovog ministra koji je vlasnik benzinskuh croki, od prosle godine kuoio 3 Robne kuce na Tuzlanskoj regiji, placene oko 15 miliona km, sve se vodi pod drugim imenom vlasnika da bi sebe zastitio a ON je pravi vlasnik. Ovo nek novinari istraze isto, navikao covjek na milionske kradje. Vidim neke ovcuce ga brane, kukajte onda za male penzije, plate, bjezite iz zemlje, vi po kantama rovite i glasajte za njih a oni milione u dzepove slazu idalje.

  • Klico

    31. maj 2020 | 18:38

    Pijte vodu ispod svoje česme !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA