≫ 

Crna Gora sutra otvara granične prelaze sa Srbijom: Građani 26 zemalja ne idu u izolaciju, a Srbi?

U saopštenju Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti u Crnoj Gori navodi se da će u ponoć biti otvoreni granični prelazi koji su do sada bili zatvoreni

Zastava Crna Gora Foto: Pixabay.com

Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) odlučilo je da od od sutra, 1. juna, Crna Gora otvori sve putne granične prelaze prema susednim državama koji su bili zatvoreni u okviru mera protiv širenja koronavirusa.

Ova odluka odnosi se i na putne granične prelaze sa Srbijom, objavljeno je na oficijelnom Tviter nalogu Vlade Crne Gore.

U saopštenju Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti u Crnoj Gori navodi se da će u ponoć biti otvoreni granični prelazi koji su do sada bili zatvoreni.

Prelazi sa Srbijom:

- Ranče - Jabuka, na putnom pravcu Pljevlja - Prijepolje,

- Vuče - Godovo na putnom pravcu Rožaje - Tutin, i

- Čemerno na putnom pravcu Pljevlja - Priboj.

Prelazi sa Bosnom i Hercegovinom:

- Šćepan Polje - Hum, na putnom pravcu Plužine - Foča,

- Šula - Vitina, na putnom pravcu Pljevlja - Foča,

- Sitnica - Zupci na putnom pravcu Herceg Novi - Trebinje i

- Meteljka - Metaljka na putnom pravcu Pljevlja - Čajniče.

Prelazi sa Hrvatskom

Kobila - Vitaljina, na putnom pravcu Herceg Novi - Vitaljina - Dubrovnik.

Prelazi sa Albanijom:

- Grnčar - Baškim, na putnom pravcu Plav - Skadar i

- Sukobin - Murićan na putnom pravcu Ulcinj - Skadar.

Granice Crne Gore od ponedeljka će biti otvorene za građane zemalja bez karantina i samoizolacije, odlučilo je Nacionalno koordinaciono telo, ali na tom spisku i dalje nema Srbije.

Ulazak u Crnu Goru dozvoljen je stanovnicima Slovenije, Islanda, Hrvatske, Slovačke, Švajcarske, Albanije, Austrije, Norveške, Monaka, takozvanog Kosova, Nemačke, Grčke, Mađarske, Danske, Litvanije, Letonije, Azerbejdžana, Luksemburga, BiH, Bugarske, Izraela, Češke, Finske i Estonije, a sa tim zemljama dozvoljen je i vazdušni i pomorski saobraćaj, prenosi portal CdM. Na toj listi su do danas bili Severna Makedonija i Irska, ali je Institut za javno zdravlje večeras sklonio te dve države jer je u tim zemljama porasla stopa slučajeva korona virusa.

Na spisku se nalazi 131 zemlja, saopštio je crnogorski Institut za javno zdravlje.

Kako se navodi, državljani Crne Gore i stranci sa stalnim ili privremenim boravkom u toj zemlji koji ulaze u Crnu Goru iz država u kojima je potvđrena stopa aktivnih slučajeva obolelih od korona virusa veća od 25 na 100.000 stanovnika moraće u karantin ili samoizolaciju od 14 dana.

U Crnoj Gori će od ponedeljka biti dozvoljena i sva javna okupljanja, uključujući svadbe i sahrane, sportska takmičenja, ali na njima neće moći da prisustvuje više od 200 osoba i moraće da se postuje mera socijalne distance.

Takođe, dozvoljen je rad disko klubova/barova i noćnih klubova/barova kao i dečjih igraonica, dok će vrtići svoja vrta otvoriti u četvrtak, 4. juna.

Video: Spektakularan spot koji na najbolji mogući način predstavlja CG kao covid-free destinaciju

(Telegraf.rs /Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanja

    31. maj 2020 | 20:12

    NE PONIZAVAJTE SE!NE IDITE U CRNU GORU!

  • Dend

    31. maj 2020 | 20:12

    Čime se Srbija oduševljava, e moja Srbijo pa zar ti je Crna Gora najveći problem, zar ti nije dosta kad ti neko kaže da si nepoželjan ?

  • Sallee

    31. maj 2020 | 20:40

    Da da Bog da nikada ne otvore .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA