Slovenija poslala dodatnih 1.000 policajaca na granicu sa Hrvatskom zbog migranata

U poslednje dve sedmice primećuje se povećani broj ilegalnih migranata na balkanskoj ruti

  • 2
Izbeglice, migranti, Berkasovo, granica Srbija Hrvatska Foto: Milena Đorđević

Slovenija je na granici s Hrvatskom rasporedila dodatnih više od hiljadu policajaca zbog povećanog priliva migranata tzv. balkanskom rutom, objavio je policijski zvaničnik.

U poslednje dve sedmice primećuje se povećani broj ilegalnih migranata na balkanskoj ruti, rekao je novinarima zamenik glavnog direktora policije Jože Senica.

Policija će pojačati nadzor na delovima granice u nadležnosti policijskih uprava Ljubljana, Novo Mesto i Koper, koje su i inače najizloženije ilegalnim prelascima, prenosi Hina.

- U akciji koja će trajati do petka policija će koristiti sva raspoloživa tehnička sredstva i kao dosad pomagat će joj pripadnici vojske - rekao je Senica.

Govoreći o ilegalnim migracijama, premijer Janez Janša je sinoć najavio da će njegova vlada postrožiti politiku prema ilegalnim migrantima nakon odluke evropskog suda da ne postoji kolektivno pravo na azil.

Time je doveo u pitanje odluku bivše vlade o pristupanju Slovenije tzv. Marakeškom sporazumu.

- Neke su stvari puno lakše nakon što je Evropski sud za ljudska prava donio različito tumačenje prava na azil od naših slovenskih sudova - kazao je Janša televiziji NOVA24.TV.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA