≫ 

"Pucao je Ivanu u glavu": Počelo suđenje Andriji koji je ubio radnike Centra za socijalni rad

Svedoci opisali jeziv trenutak u kom je Andrija u kancelariji izvukao pištolj i pucao u slepočnicu radnika koji je bio zadužen za njegov predmet

  • 0
andrija dreznjak, Đakovo Foto: 24sata.hr/Franjo Lepan

Na Županijskom sudu u Osijeku danas je počelo suđenje Andriji Drežnjaku, koji se tereti za ubistvo radnice i pravnika Centra za socijalni rad u Đakovu.

Okrivljeni Andrija je na sudu izjavio da je kriv, javlja RTL.

Svedočila je sestra ubijene Blaženke Poplašen. Ona je u suzama prepričala kako je čula da se dogodilo ubistvu u Centru i da porodica nije mogla da dođe do Blaženke. Kasnije su im telefonom javili da je ubijena i izrazili im saučešće.

"Ivanu je pucao u slepočinicu"

Pred sudom je svedočila i Ljubica Zovko, koleginica ubijene.

- 'Drugi dan za redom je došao u centar. Imao je papir i kolega Ivan s kojim je delila sobu je razgovarao s njim. Odjednom sam čula i videla pucanj. Pucao je u slepoočnicu iz velike blizine. Iznenađujuće je bilo. Ivan je ostao da leži u krvi. I dalje mi je živa slika događaja iako je želim da je zaboravim. Imao je pištolj. Bilo je nestvarno, kao na filmu - rekla je Zovko na sudu.

Podsetimo, ubistvo se dogodilo početkom jula prošle godine u đakovačkom Centru za socijalni rad. Andrija Drežnjak, koji je u Centar dolazio gotovo svakodnevno, je tada ubio dugogodišnju socijalnu radnicu Blaženku Poplašen, a njen kolega, pravnik Ivan Pavić, teško je ranjen. Nakon 10 dana u bolnici podlegao je povreadma.

Drežnjaku je bila oduzeta poslovna sposobnost, lečen je na psihijatriji, a socijalna radnica, koju je hladnokrvno upucao iz vatrenog oružja, bila mu je staratelj po službenoj dužnosti.

Drežnjak je uhapšen nakon višečasovne potrage.

Video: Pogledajte snimak hapšenja ozloglašenog Hrvata sa svastikom na čelu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA