≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kako se Peruničić skrivao u Španiji: Ušao u zemlju kao Slaviša, ubrzo je pao sa 30 kilograma kokaina

Vreme čitanja: oko 3 min.

Baranin Miloš Peruničić, koji je navodno bio blizak kavačkom klanom, ubijen je prekjuče u Marbelji u kojoj se poslednjih 7 godina skrivao sa lažnim identitetom

  • 0

Muškarac star oko 40 godina ubijen je u utorak u Marbelji u elitnom naselju usred bela dana. I dok je u regionalnim medijima odjeknula vest da je izrešetan Baranin Miloš Peruničić, koji je navodno blizak kavčanima, Španci ga registruju kao Slavišu Z., čoveka koji je ušao u njihovu zemlju pre 7 godina sa bosanskim pasošem i koji je nedavno izašao iz zatvora gde je proveo šest godina zbog šverca kokaina.

Slaviša Z., odnosno Peruničić, ubijen je oko 14 časova u elitnom naselju u Marbelji, nedaleko od mesta gde je živeo. U kvartu gde je izrešetan na samom pešačkom prelazu ne događaju se obračuni često, pošto je u pitanju bogataški kraj gde nekretnine koštaju i po 800.000 evra. U Peruničića je nepoznati muškarac, obučen u teget bermude i jaknu, sa kapom na glavi i maskom na licu ispalio najmanje 12 hitaca iz poluautomatskog oružja. Najmanje 6 metaka se zarilo u telo Peruničića koji je pao kao pokošen, dok su ostali meci završili u vozilu koje je bilo parkirano tik uz pešački prelaz.

Žrtva je, pišu španski mediji, snimila poslednje trenutke svog života. Navodno je neposredno pre ubistva snimao audio poruku u kojoj se u jednom trenutku čuo uplašeni glas i reči: "Neko puca", a potom se čuo zvižduk metaka i Peruničić je ostao da leži nasred ulice, dok se ubica dao u beg.

Pronađena fantomka i vozilo kojim je ubica pobegao?

Prema nekim informacijama, ubica je pobegao u crnom automobilu, dok pojedini mediji pak navode da je pobegao na motociklu, koji je navodno, sa sve fantomkom pronađen na drugom kraju grada.

Španski mediji izveštavajući o ovom zločinu kažu da se i dalje ne zna pravi identitet žrtve. Kod ubijenog je navodno pronađen bosanski pasoš koji se vodi na Slavišu Z., koji je ušao u Španiju 2013. godine. Niko ne zna kako je tačno ušao u Španiju ni zašto je baš izabrao ovu državu za svoje skrovište. Već u septembru naredne godine, taj isti Slaviša je uhapšen nakon što je uhvaćen na brodu sa 31 kilogramom kokaina nedaleko od obala Seute.

Tužilac je tražio 13 godina robije za Slavišu, ali je na kraju osuđen na 6 godina robije, a većinu kazne služio je u zatvoru Botaguegos u Alhesirasu. Navodno je Slaviša u zatvoru pokazao izuzetno vladanje, zbog čega je i nagrađivan, a trebalo je, kada se jednom konačno nađe na slobodi, da krene "novim putem". Navodno se bavio sportom i pokazao se kao dobar fudbaler i odličan sportista, koji je čak dobio pohvalu i tamošnjeg ministra unutrašnjih poslova, ali španski mediji nisu mogli da potvrde tu informaciju.

 

Nakon izdržavanja uslovne morao da napusti Španiju

Početkom 2019. otpušten je iz zatvora zbog dobrog vladanja, a ostatak kazne trebalo je da odsluži uslovno. Vratio se u Marbelju gde je iznajmio stan koji je udaljen manje od 100 metara od pešačkog prelaza gde je likvidiran usred bela dana. Veruje se da se vraćao iz prodavnice, jer je u ruci držao papirnu kesu u kojoj se obično nose namirnice.

Ubistvo se dogodilo neposredno pre njegovog proterivanja, jer je Peruničić po isteku uslovne kazne trebalo da napusti zemlju. On je navodno pokušavao da se žali na taj deo presude, međutim, sve njegove žalbe su odbijene, a kako nije imao porodicu niti bilo šta što bi ga vezivalo za Španiju, do kraja godine trebalo je da zauvek napusti teritoriju ove države i da se ne vraća.

Španski mediji ističu i da nije najjasnije kako je Peruničić, odnosno Slaviša, zarađivao za život. Navodno su mu neki prijatelji nudili posao po izlasku iz zatvora, ali kako ga je čekalo proterivanje i nije imao uredne papire, nije mogao da se zaposli i dobije ugovor o radu.

- Navodno je sve poslove odbijao jer nije želeo prijateljima da stvara nevolje tako što bi radio na crnu - tvrdi izvor upućen u čitav slučaj.

Takođe, nije poznato ni kakvi su bili planovi Peruničića nakon što konačno napusti Španiju, ali kako navodi list, kakvi god da su bili "ugašeni su u 13:56 časova u elitnom naselju u Marbelji".

Policija i dalje traga za ubicama.

Video: Pogledajte snimak napada na vođu crnogorskog kriminalnog klana u Kijevu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA