Sin Željka Bulatovića osuđen na 16 godina za ubistvo Lazarevića: Izrešetali Miroslava sa 24 hica

Bulatović i Vidović osuđeni na 35 godina robije za ubistvo Miroslava Lazarevića

  • 1
Likvidacija Željko B Novi Sad Željko izrešetan ispred zgrade u kojoj je živeo Foto: NS uživo

Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Sašu Vidovića i Aleksandra Bulatovića na ukupno 35 godina robije zbog ubistva Miroslava Lazarevića u Istočnom Sarajevu.

- U odnosu na Sašu Vidovića žalbe su odbijene i potvrđena je presuda Okružnog suda u Banjaluci kojom je osuđen na 19 godina zatvora. Aleksandru Bulatoviću je delimično usvojena žalba i osuđen je na 16 godina zatvora – izjavila je Jelena Despotović portparol Vrhovnog suda RS, javlja Srpska info.

Sud je tako Bulatoviću smanjio kaznu za dve godine u odnosu na prvostepenu presudu kojom je bio osuđen na 18 godina zatvora. Tokom ročišta u Vrhovnom sudu RS u maju ove godine bile su pojačane mere obezbeđenja.

Prema presudi Vidović, Bulatović i još jedna nepoznata osoba su 16. oktobra 2016. godine terencem BMW X5 presreli Miroslava Lazarevića i izrešetali ga sa 24 hica iz automatske puške.

U optužnici se navodi da su njih dvojica pripremili i organizovali ubistvo Miroslava Lazarevića. Dok se vozio “golfom 7” ubice su Lazarevića presrele u Beogradskoj ulici ukradenim terencem BMW X5 i prema njemu ispalili 24 hica iz automatske puške, kalibra 7,62 milimetra.

Lazarević je pogođen sa više hitaca i na mestu je ostao mrtav. Posle zločina optuženi su pobegli prema Sarajevu i pored zgrade u Aleji lipa su zapalili ukradeni BMW.

U vozilu su ostavili pušku i dva okvira puna metaka, koji su izgoreli. Usled plamena 26 metaka se aktiviralo čime su ugrozili živote dve devojke koje su bile u stanu u prizemlju zgrade. Od plamena su popucali prozori i izgorela je stolarija na sobi stana Jasmine Ć. i oštećena su vrata na garaži Nedžada K. Ubrzo nakon ubistva uhapšeni su Bulatović i Vidović.

Otac mu izrešetan u Novom Sadu

Osuđeni Aleksandar Bulatović sin je Željka Bulatovića koji je u septembru prošle godine svirepo ubijen u Novom Sadu. On je likvidiran ispred zgrade u kojoj je živeo u ulici braće Drobnjak. Neposredno pre ubistva, Željko je bio na večeri sa prijateljima. Sumnja se da je stradao iz osvete za ubistvo Lazarevića.

Ubijeni Bulatović se u Novi Sad doselio šest meseci pre nego što je likvidiran iz zasede, jednim hicem iz pištolja.

Od početka se sumnjalo da je ubijen zbog zločina koji je počinio njegov sin.

Nijedan motiv nije isključen, ali istraga je koncentrisana na ubistvo iz osvete jer je sin žrtve Aleksandar Bulatović, osuđen zbog ubistva Miroslava Lazarevića u Istočnom Sarajevu 2016. godine. Bulatović se doselio u vojvođansku prestonicu u martu 2019. godine, a retko ko se u tim godinama odlučuje na tako radikalan korak bez dobrog razloga. Čini se kao da je bežao od nečega - rekao je neposredno nakon ubistva izvor iz policije za Srpski telegraf.

Video: Ovo je oružje kojim su rešetali Radoja Zvicera vođu kavačkog klana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA