Novalić predsedava sednicom Vlade BiH, a brani se sa slobode zbog sporne kupovine 100 respiratora

Jedna od zabrana izrečena Novaliću je da sa svedocima iz vlade ne sme da razgovara na temu predmeta o nabavci 100 respiratora

  • 0
Fadil Novalić Foto: Printscreen/Youtube/Al Jazeera Balkans

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić, osumjičen za umešanost u aferu "respiratori" koji je pušten da se, uz određene mere zabrane, brani sa slobode, predsedava današnjom sednicom vlade.

Jedna od zabrana izrečena Novaliću je da sa svedocima iz vlade ne sme da razgovara na temu predmeta o nabavci 100 respiratora.

Prema pisanju sarajevskog portala Klix, svedoci iz vlade u ovom predmetu su ministarka finansija Jelka Milićević, ministar zdravlja Vjekoslav Mandić i sekretarka Vlade FBiH Edita Kalajdžić i svi oni su, navodi se, bliski saradnici Novalića.

Portal je objavio fotografije na kojima se, međutim, vidi da nema promene u rasporedu sedenja pa su tako svi svedoci neposredno do premijera Novalića.

Novalić je pušten da se brani sa slobode zbog tvrdnje njegove odbrane da bi pritvor ugrozio rad federalne vlade, kao I da bi bila ugrožena isplata penzija i invalidnina.

Tužilaštvo BiH je uložilo žalbu na tu odluku suda.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA