≫ 

Smrt majke četvoro dece zbog žuči u BiH sve potresla: Porodica krivi lekare, a oni demantuju

Porodica tvrdi da je Indiru više puta vodila u Dom zdravlja zbog jakih bolova u stomaku, ali da su je stalno vraćali

  • 2

Veliku Kladušu potresa tužna priča porodice Hozanović. Četvoro dece ostalo je bez majke Indire, a porodica i prijatelji na društvenim mrežama optužili su lekare iz Velike Kladuše da joj nisu pružili adekvatnu medicinsku pomoć.

Njen suprug Elvedin još ne može da se pomiri sa gorkom istinom. Kako je ispričao, ona se nekoliko puta sa istim simptomima, jakim bolovima u stomaku, javljala doktoru. Tražili su uput za Kantonalnu bolnicu u Bihaću, ali u Domu zdravlja Velika Kladuša nisu im dali tvrdeći da nema potrebe za tim, prenosi Radio Sarajevo.

Indiri je pukla žuč i ona je preminula ostavivši iza sebe četvoro male dece.

Dan nakon sahrane na svom Fejsbuk profilu objavio je nekoliko fotografija supruge ispred Doma zdravlja, sa decom.

Porodica najavljuje da će tužiti lekare iz Doma zdravlja Velika Kladuša za nemarnost, a na društvenim mrežama brojni su negativni komentari na rad ove ustanove.

Evresu Okanović, direktorku Doma zdravlja Velika Kladuša rekla da su posredi neosnovani napadi na nju i ovu ustanovu.

- O njenom lečenju postoji sva dokumentacija i sve tvrdnje da njoj nije pružena adekvatna zdravstvena zaštita su neosnovane i maliciozne. U pitanju su lažne i netačne informacije koje je neko objavio ko zna s kakvom namerom. Žele da nas uruše nekim neistinama. U svakom slučaju, žao nam je zbog ovog slučaja i saosećamo s porodicom zbog njihovog gubitka, ali odgovorno tvrdim da je Indiri Hozanović i s medicinske i sa zakonske strane pružena sva pomoć – rekla je Okanović.

Indira je primljena u Službu za hitnu medicinsku pomoć 1. juna u veoma lošem zdravstvenom stanju, a ista je direktno iz automobila unesena u Službu za hitnu medicinsku pomoć, bez i jednog momenta čekanja na pregled, tvrde iz Doma zdravlja.

- Pregledana je od strane dežurnog doktora i doktora specijalizanta iz oblasti urgentne medicine, konsultovan je i doktor interne medicine, pružena joj je sva moguća i raspoloživa medicinska pomoć u skladu s pravilima struke, te je uz pratnju doktora medicine i medicinskog tehničara hitno prevezena u kantonalnu bolnicu, prijem i pregled pacijentkinje evidentiran je protokolima Službe za hitnu medicinsku pomoć i svi naši navodi su dokumentovani – poručili su iz Doma zdravlja.

Ali, dva sata nakon toga, iz Kantonalne bolnice javili su da je pacijentkinja preminula.

Tvrde i da objavljena fotografija nije nikako mogla da nastane tog dana jer pacijentkinja nije bila u stanju da sedi, niti je bila u istoj odeći kao na fotografiji.

Zbog objava netačnih navoda direktorica ZU Dom zdravlja Velika Kladuša je nadležnoj policijskog stanici prijavila lice koje je objavilo sporni tekst i fotografiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA