≫ 

Policija podnela krivičnu prijavu protiv sveštenika zbog litije u Baru

Saslušani su i sveštenici O. A. (50), J. Lj. (44), P. M. (29), T. M. (38), P. J.( 65), R. N. (36) i S. S. (38)

  • 24
Bar sveštenici policija Printscreen/Facebook/It was very unpleasant / Psalam 118

Zbog litije održane 4. juna na ulicama Bara, barska policija podnela je krivičnu prijavu protiv sveštenika S. Z., pišu Vijesti.

Iz Uprave policije saopštili su da ga sumnjiče da je počinio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

- Povodom javnog okupljanja u pokretu - litije koja je održana juče, 4. juna u organizaciji Mitropolije - crnogorsko primorske, policija je preduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti i identifikovala lica koja su učestvovala u organizaciji ovog događaja. Po nalogu nadležnog tužioca policija je podnela krivičnu prijavu protiv sveštenog lica Z. S. (42) iz Bara zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti - piše u policijskom saopštenju.

Objasnili su da su saslušali i sveštenike O. A. (50), J. Lj. (44), P. M. (29), T. M. (38), P. J.(65), R. N. (36) i S. S. (38).

- Spisi su dostavljeni tužiliocu koji će se naknadno izjasniti o pravnoj kvalifikaciji djela. Policija intenzivno radi na identifikovanju i procesuiranju i drugih lica koja se dovode u vezu sa ovim događajem - piše u policijskom saopštenju.

Podsetimo, jučerašnjoj litiji, koja je krenula ulicama Bara posle večernje službe u Hramu Svetog Jovana Vladimira, prisustvovalo je više stotina građana, a predvodili su je sveštenici Mitropolije crnogorsko-primorske.

U skladu sa smernicama Instituta za javno zdravlje Crne Gore, od 1. juna omogućeno je okupljanje građana na javnom prostoru.

Prema tim smernicama omogućeno je organizovanje javnih događaja i okupljanja 200 osoba na otvorenim i zatvorenim prostorima uz poštovanje fizičke udaljenosti od dva metra.

Video: Episkop Joanikije i sveštenici pušteni na slobodu, dočekale ih na hiljade građana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Montenegro

    5. jun 2020 | 19:10

    Sta se ovo desava u nasoj kvazi komunistickoj drzavi.

  • Tetovirana stvarnost

    5. jun 2020 | 19:14

    Jedina ispravna vera je pravoslavna, ma koje vere bili videćete. Isus je znao da postoji Bog i on je otkrio nama pravog Boga i ispravan čist put!

  • Ezra

    5. jun 2020 | 18:24

    Nije vise crna gora, sad su crna rupa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA