≫ 

Ulovio "Čudovište iz Neretve", pa se slikao sa neobičnom zverkom: Ubrzo je stiglo objašnjenje

Neverovatan ulov

  • 7
Nermin Dizdarević Ulovio Čudovište iz Neretve; Foto: hbz-vijesti.com

Ribolovac Dizdarević Nermin iz Tuzle uspeo je da uhvati jeguljuju koja je duga oko 90 centimetara i teška oko dva kilograma, i to na Buškom jezeru, pre nekoliko dana, pišu HBZ-vijesti.

Kako ihtiolozi tvrde, ovo je neverovatan ulov, nešto što se retko viđa.

Portal "hbz-vijesti" ovu ribu naziva "čudovištem iz Neretve" i piše da je stanište ove vrste ugroženo s obzirom na to da je u toku pražnjenje jezera.

"Dok gledate slike i video ovog najnovijeg BiH fenomena, inspektori i nadležni zamislite se malo", poručuju majstori sa štapom.

Prema neslužbenim infomacijama, spominje se kako su ribari i ranije imali priliku uloviti jegulju, ali u neznanju i strahu bi kidali silkove kojima je uhvaćena, piše Bljesak info.

- Profesor Glamuzina koji lovi u donjem delu Neretve otkrio je da se takvi primerci zbog toga što se događa u delti Neretve više ne mogu pronaći ni u Neretvi, te da je stvarno fenomen - kazao je stručnjak za ribolov Jugo Brdar.

Buško jezero je, kako je već Brdar napomenuo, veoma zanimljivo pa su, kako je otkrio, u procesu izrade ribolovne osnove uspeli pronaći i neke mikrovrste koje su praktično nestale iz Buškog jezera.

''Ubacivanjem novih alohtonih vrsta kao što su som, smuđ i slično, u velikom delu jezera su autohtone vrste nestale, ali uspeli smo ih pronaći - istakao je.

Video: Otišao je na pecanje da se relaksira, o onda se stvar otela kontroli

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pop

    13. jun 2020 | 10:02

    Када већ постоје докази као што је фотографија и видео што не пустите ову јегуљу пошто је реткост. Понашамо се као да зависимо од овог улова и црћи чемо од глади. Жалосно

  • lea

    13. jun 2020 | 10:33

    Pa te jegulje je bilo kod nas u jednoj rjeci u HR. Koliko hoces

  • Zz

    13. jun 2020 | 13:36

    Šteta što nije bila ona elektrificirana...što bi se onda igrali sa njom...šalu na stranu, dok se ne maltretirani i ugrožavamo međusobno, ok je...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA