≫ 

Budvanska policija: Uhapšene 23 osobe zbog ometanja policajaca

Uhapšeni će biti procesuirani u skladu sa zakonom, dodaju iz policije

  • 2

Budvanska policija oglasila se posle današnjih scena koje su mediji opisali kao brutalnu primenu sile i saopštila da je uhapsila 23 osobe zbog "ometanja policajaca u vršenju službene radnje". Vijesti su ranije danas prenele da su uhapšeni gradonačelnik Budve Marko Carević i predsednik Skupštine opštine (SO) Budva Krsto Radović.

Navode i da je jedan policajac povređen.

U događaju je inače povređen savetnik smenjenog gradonačelnika.

Policija navode još da su na ulazu u zgradu SO Budva zatekli nekoliko odbornika i veći broj zaposlenih, koji su, kako tvrdi, prisustvom na ulazu onemogućavali policajce da sa Upravnom inspekcijom uđu u opštinsku zgradu.

- Okupljeni su se oglušili o izdato upozorenje, a potom i naređenja da se raziđu, i prilikom intervencije policijskih službenika pružili su aktivni otpor, na način što su gurali policijske službenike, pokušavajući da onemoguće ulazak u zgradu Opštine - navodi se u saopštenju Uprave policije.

Napominju da su među okupljenima na ulazu u zgradu Opštine bili i pripadnici opštinskih službi - Službe zaštite i spasavanja i Komunalne policije, koji su, kako navode, takođe učestvovali u pružanju aktivnog otpora policijskim službenicima u vršenju službene radnje.

Uhapšeni su, dodaju, odgovorni za incident i biće procesuirani u skladu sa zakonom.

Da podsetimo, Vijesti su ranije danas prenele da su gradonačelnik Budve Marko Carević i predsednik Skupštine opštine (SO) Budva Krsto Radović uhapšeni jutros ispred zgrade Opštine.

Uhapšeni su i menadžer Opštine Budva Milo Božović, sekretar za investicije Mladen Mikijelj, Nikola Jovanović, šef Carevićevog kabineta, kao i Đorđe Vujović, Carevićev savetnik.

Uhapšeni su i sin i brat Marka Carevića.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Зоран Ловћенац

    17. jun 2020 | 16:53

    Докле више милогорци,бруко

  • Jea

    17. jun 2020 | 19:15

    Srbija hrani milogorce,jeste li svijesni toga???Dokle vise hljebom onoga ko na tebe kamenom...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA