Parlamentarni i lokalni izbori u Crnoj Gori 30. avgusta

Đukanović je 16. juna održao konsultacije sa predstavnicima parlamentarnih partija i koalicija

  • 39
Milo Đukanović, Crna Gora, crkva Foto: Tanjug/Služba za informisanje predsednika Crne Gore

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović raspisao je parlamentarne i lokalne izbore za 30. avgust.

- Predsednik Crne Gore Milo Đukanović, nakon što je 16. juna 2020. godine održao konsultacije sa predstavnicima parlamentarnih partija i koalicija, koji su se odazvali njegovom pozivu, povodom određivanja datuma za održavanje parlamentarnih izbora, danas je shodno svojim nadležnostima i rokovima propisanim Ustavom Crne Gore, Zakonom o izboru odbornika i poslanika, kao i Zakonom o lokalnoj samoupravi kada je reč o izborima na lokalnom nivou, doneo Odluku o raspisivanju izbora za poslanike u Skupštini Crne Gore, kao i Odluku o raspisivanju izbora za odbornike, i to u: Skupštini opštine Andrijevica, Skupštini opštine Budva, Skupštini opštine Gusinje i Skupštini opštine Kotor - saopšteno je iz kabineta predsednika.

Datum održavanja izbora za odbornike u Skupštini opštine Tivat, dodaje se, određen je Odlukom o izmeni Odluke o raspisivanju izbora za odbornike u Skupštini opštine Tivat.

- Saglasno prethodno pomenutim odlukama Predsednika Crne Gore, koje stupaju na snagu danom donošenja, izbori za poslanike i odbornike održaće se 30. avgusta 2020. godine - zaključuje se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Andrija Berane

    20. jun 2020 | 15:33

    Pada pada pada vlada. . . Već su mnoge pale vlasti pa ćeš i ti Mile pasti 😂

  • Oppo

    20. jun 2020 | 15:34

    Sad se pokazite kakvog ste kova. Crna Gora i Srbija to je jedna familija

  • Radoje

    21. jun 2020 | 10:39

    Ako sad pobijedi to ce mu dati legitimitet da ide na Crkvu. Zato u pamet se braco. 30. Avgusta recimo svi NE Milovoj diktaturi !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA