"Otvorili smo granice, biće još slučajeva": Istarski gradonačelnici traže uvođenje novih mera

- Kao što smo i očekivali, otvaranjem granica pojavili su se i novi slučajevi zaraze i za očekivati je da će ih biti još - poručili su čelnici izvršne vlasti u Istri

  • 0
Rovinj, Zadar, Hvar Rovinj / Foto: Shutterstock

Istarski gradonačelnici uputili su danas zajednički apel građanima, istarskim gostima, ali i Nacionalnom štabu civilne zaštite, u kojem traže uvođenje novih mera za celu zemlju.

- Kao što smo i očekivali, otvaranjem granica pojavili su se i novi slučajevi zaraze i za očekivati je da će ih biti još. Ušli smo u fazu suživota s virusom koja zahteva stalnu uključenost i hitnu reakciju na konkretne pojedinačne slučajeve. Potrebno je što pre pronaći zlatni balans između zdravstvene bezbednosti svih naših građana i gostiju i nastavka privrednih aktivnosti -  poručili su čelnici izvršne vlasti u Istri, preneo je portal Glasa Istre.

Oni od Nacionalnog štaba traže maksimalnu angažovanost i brzu reakciju i hitno donošenje protokola za postupanje s novoobolelima.

Apeluju takođe da se granični režim prema zemljama koje su u ovom trenutku žarišta pandemije revidira u skladu sa epidemiološkom situacijom.

Video: Peking opet zatvoren posle pojave novog, mutanta korona virusa

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA