Zadar u strahu zbog teniskog turnira: Deca moraju u samoizolaciju, i Plenković će se danas testirati

Posle Dimitrova, pozitivan test bio je kod hrvatskog tenisera Borne Ćorića, i kod još dvojice trenera igrača sa Adria Toura

  • 0
Novak Đoković, KK Zadar, košarka Foto: Mario Ćužić/HTS

Teniski svet od sinoć je u velikom problemu nakon što je teniser Grigor Dimitrov potvrdio da je pozitivan na korona virus. Posle njega, test je bio pozitivan i kod još trojice tenisera sa Adria Tour-a.

Problem je mnogo kompleksniji i s obzizirom na to da se turnir prošlog vikenda održao u Beogradu, a da su mečevi za ovaj vikend bili zakazani u Zadru. Publike je bilo i u jednom i u drugom gradu.

Posle Dimitrova, pozitivan test bio je kod hrvatskog tenisera Borne Ćorića, i kod još dvojice trenera igrača sa Adria Toura. Jedan je Kristijan Grih, trener Dimitrova, a drugi Marko Paniki kondicioni trener Novaka Đokovića. Finale je otkazano, a Đoković će se testirati u Beogradu.

Testirana deca iz Karlovca

Desetoro dece i šestoro odraslih iz Tenskog kluba Karlovav juros je testirano na korona virus, te im je određena samoizolacija nakon što su se u petak vratili sa zadarskog Adria Toura.

Bez obzira na ishod testiranja, i teniseri i njihova pratnja idu u samoizolaciju na 14 dana i pratiće se zdravstveno stanje i stanje njihovih ukućana, rekao je Hini dežurni epidemiolog.

Predsednik Teniskog kluba Karlovac Tomislav Poljak, koji nije bio u Zadru, rekao je Hini kako smatra da je sve pod kontrolom, kako su im stručnjaci rekli "da je u ovom slučaju opasnost od obolevanja od Kovida minimalna, ali da treba provesti proceduru za sprečavanje širenja zaraze".

Inače, neobična je okolnost da je upravo karlovački Teniski klub bio prvo žarište covida-19 u Karlovcu, kada je obolelo 13 osoba od kojih je jedan muškarac i umro od komplikacija te bolesti.

I Plenković će se danas testirati

Premijer Hrvatske Andrej Plenković koji je u subotu bio u Zadru u publici, te se susreo sa Goranom Ivaniševićem, Đokovićem i Marinom Čilićem. Iz vlade uveravaju da nije bio u bliskom kontaktu, te da se nije rukovao ni sa kim.

- Premijer nije bio u kontaktu s Ćorićem niti Dimitrovim. Bio je u kontaku s Ivaniševićem, Čilićem i Đokovićem, s kojima je proveo kratko vreme u razgovoru. Reč je o nekoliko minuta - kazali su iz vlade za Index.

Na turniru je bila i bivša predsednica Kolinda Grabar Kitarović.

Video: Ivanišević: Pre tri dana sam se testirao, test je negativan, a bio sam u kontaktu sa Grigorom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA