≫ 

“Optužuju me jer im kradem iluziju velike Srbije”: Đukanović o uvredama na njegov račun

- Ako smo glupi, dozvolićemo da se ponove 90-te i gubici na hiljade života. Veoma sam čvrst u nameri da branim temelje crnogorskog društva - tvrdi Đukanović

  • 26
Milo Đukanović, Zoran Milanović Zoran Milanović i Milo Đukanović, Foto: Tanjug/Kabinet predsednika Crne Gore/ Sasa Matic/bs

Nacionalisti imaju pravo da me optužuju što im kradem iluziju, a to je velika Srbija, kazao je danas na Cetinju predsednik Crne Gore Milo Đukanović, odgovarajući novinarima na pitanje kako doživljava to što ga učesnici litija u Crnoj Gori vređaju.

- Nacionalisti me smatraju odgovornim za gubitak iluzije velike Srbije, kad im je Crna Gora izmakla stolicu 2006. Biće da su negde u pravu, to je moje krivično delo u produženom trajanju, što sam na braniku i što pomažem Crnoj Gori i regionu.

Ako smo glupi, dozvolićemo da se ponove 90-te i gubici na hiljade života. Veoma sam čvrst u nameri da branim temelje crnogorskog društva.

Želimo modernu, demokratsku, a ne teokratsku državu. U ovih 30 godina imali su prilike da potkrepe nešto što bi imalo ličnih svojstava, a u ovom slučaju to nije, već se radi o tome da stojim na braniku onoga što su demokratske vrednosti - rekao je Đukanović posle susreta sa predsednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem, javljaju “Vijesti”.

Prema njegovim rečima plan organizatora i učesnika litija, kao i prosrpske opozicije je stvaranje velike Srbije.

- Sprečili smo ih da uspostave nasilnu vlast koja bi nas osujetila da budemo deo NATO i EU. Suprostavljam im se da zloupotrebe pitanje vere i pitanje Srpske pravoslavne crkve - kazao je predsednik Crne Gore, a prenosi CdM.

“Uslovi za izbore su unapređeni”

Govoreći o uslovima za izbore, Đukanović je kazao da smatra da su uslovi unapređeni i kazao da su ispunili uslove OEBS/ODIHR.

Kaže da su pozivali konkurente da sednu za sto, da se reše problemi dvotrećinske većine, ali da je bilo bezuspešno.

- Ono što je u mojoj nadležnosti je da ću se založiti da imamo ravnopravno učešće svih na izborima i da institucije obezbede da oni prođu u demokratskoj atmosferi - poručio je Đukanović.

Đukanović o aferi "Spisak"

Na pitanje o aferi Spisak je kazao da je dobio informacije o tome i da tu nema ništa sporno već da je "došlo do curenja informacija tokom prelazne vlade". Dodao je i da je rezultat izbora u Srbiji za njega kao građanina očekivan.

Milanović je danas na Cetinju dočekao predsednika Hrvatske Zorana Milanovića koji boravi u zvaničnoj poseti Crnoj Gori.

Video: Đukanović: Crna Gora je država multietničke harmonije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni

    22. jun 2020 | 19:47

    Kad smo kod ovih ustasa pre sat vremena sam gledao nemacki TV I tuca sto se u Stuttgartu dogodila a fala bogu imaju dosta postavljenih kamera u gradu oko 350 sad ih lepo pecaju da su najvise bili ustase I iracani eto nemacke brace po zlocinu.

  • Raspucin

    22. jun 2020 | 19:03

    Hahaha koristi istu laz kao i Hrvati i siptari i muslimani svi pod izgovorom velike Srbije ubijaju i proteruju Srbe, a Evropa tapse i podrzava al samo polako sve ce se vratiti pod svoje kao sto smo se Vizantije oslobodili pa Osmanlija oslobodicemo se i ove Evrope , civilizacijska degenerizacija

  • Nesa CZ

    22. jun 2020 | 20:19

    Kradeš ti iluziju sopstvenom narodu o lepšem životu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA