≫ 

Korona ugrozila izbore u Hrvatskoj: Upitni izlaznost i legitimitet

"Jedini logični termin izbora je za mene bio 13. decembar"

  • 0
Izbori, glasanje, Hrvatska Foto ilustracija: Telegraf/Shutterstock

Politički analitičar Žarko Puhovski upozorio je da bi legitimitet parlamentarnih izbora 5. jula u Hrvatskoj u aktuelnoj situaciji širenja zaraze korona virusa mogao biti doveden u pitanje.

On je na zagrebačkoj TV N1 podsetio i da su domovi za stare zatvoreni, tako da se postavlja pitanje kako će njihovi štićenici glasati.

Žarko Puhovski Žarko Puhovski / Printskrin: Youtube/N1

- Stariji ljudi su najviše orijentisani na izbore i velika je nepravda ako ne budu mogli da glasaju, što takođe ugrožava njihov legitimitet (izbora) - rekao je Puhovski.

On je rekao da je lako moguće i da se u BiH zabrane izbori za hrvatski parlament, što bi, takođe, uticalo na legitimitet izbora, jer, kako je kazao, to nije Kanada sa nekoliko stotina glasača.

Puhovski predviđa nisku izlaznost i bez dileme, kaže, legitimnost izbora.

- Jedini logični termin izbora je za mene bio 13. decembar, mogli smo imati vladu još četiri meseca, vlada se mogla zaduživati po neverovatno jeftinim uslovima kojih verovatno neće biti kada nova vlada dođe u sedlo - rekao je Puhovski, ne isključujući pritom mogućnost ponavljanja izbora.

Smatra da se vladajući HDZ kladio na, kako je rekao, “pogrešnog konja”, jer su verovali da će autoritet Nazionalnog štaba trajati duže.

Video: Kako je Đoković preko noći Hrvatima postao neprijatelj broj 1?!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA