Policajac kojem je pregaženo dete u Zagrebu napao kolege na uviđaju: Umešale se komšije, nastao haos

Policajac kojem je povređeno dete napao kolege, pa su ga uhapsili. Privedene još tri osobe

  • 0
Hrvatska, višestruko ubistvo, Igor Nađ ubijene Maja Josipa Tojagić Foto: Tanjug/FaH/ Damir Sencar

Policajci u Zagrebu morali su da privedu svog kolegu koji ih je napao tokom uviđaja, nakon saobraćajne nesreće u kojoj je povređeno dvoje dece, piše Jutarnji.hr.

Naime, nakon nesreće koja se dogodila u nedelju uveče, u kojoj je povređeno dvoje dece, napetost i nervoza koji su zavladali kod roditelja povređenih mališana izmakla je kontroli pa se jedan od očeva, inače zagrebački policajac, uhvatio u koštac s kolegama na uviđaju.

Rezime svega su kaznene prijave koje su podnesene protiv 39-godišnjeg policajaca koji je van dužnosti počinio krivično delo napada na službeno lice, dok su druga dvojica njegovih komšija vršnjaka i jedan 35-godišnjak prijavljeni za prisilu prema službenom licu.

A tu nevoljama za uzrujanog 39-godišnjeg policajaca čije je dete povređeno nije kraj jer je, rešenjem načelnika PUZ-a udaljen iz službe zbog teže povrede službene dužnosti i protiv njega će ići zahtev za pokretanjem disciplinskog postupka nadležnom Disciplinskom sudu u Zagrebu.

Mladić zgazio decu dok su prelazili ulicu

Sve je počelo 28. juna oko 22.10 sati u Ulici Veselišće u zagrebačkim Remetama kada je 20-godišnji vozač Mazde 5 nadomak Ulice Remete, udario vozilom jedno dete, a ubrzo zatim i još jedno u trenutku dok su prelazili ulicu.

Oba deteta su teško povređena i kolima Hitne pomoći prevezena u KBC Zagreb, a zagrebački policajci su stigli na mesto događaja da obave uviđaj ni ne sluteći da će situacija da se izmakne kontroli.

Nekih 20 minuta nakon nesreće došlo je do, kažu iz zagrebačke policije, narušavanja javnog reda i mira od strane građana koji su se nalazili u blizini pa je na mesto uviđaja poslato pojačanje.

- U jednom trenutku je 39-godišnjak, policijski službenik čije je dete povređeno u navedenoj nesreći, krenuo prema policajcu s namerom da ga udari. Pritom ga je vređao i na njega ponovno pokušao da nasrne, ali tad su u pomoć stigli i drugi policajci pa su kolegu koji je bio van dužnosti svladali i priveli. Za vreme upotrebe sredstava prisile, na policijske službenike nasrnulo je više osoba koje su htele da ih spreče u privođenju kolege u civilu - objasnili su iz PU zagrebačke intervenciju dodajući da su osim kolege priveli još tri osobe na kriminalističko istraživanje u službene prostorije.

U nastalom derneku dvojica policajaca su lakše povređena, a po dovršetku obrade četvorka je predana pritvorskom nadzorniku uz odgovarajuće kaznene prijave.

Video: Uhapšen muškarac koji se sumnjiči da je ubio brata čekićem u glavu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA