"Prijatelji ga gurnuli u more jer su bili pijani, nije mu bilo spasa": Čovek se utopio u Jadranu

- Kada sam davao iskaz policiji sve vreme su mi dobacivali “mulac šta glumiš”, “nemoj da podivljam pa će gospoda policija morati da puca po meni" - napisao je svedok tragedije

  • 1
Davljenik, udavljen, utopio se, muškarac, utopljenik Ilustracija, Foto: Shutterstock

Na plaži na Pećinama u Hrvatskoj pored hotela Jadran sinoć je došlo do utapanja muškarca. Tragičan događaj imao je, međutim i strašnu “predigru” – nesretnika je u more gurnula grupa muškaraca koji su se u tom trenutku nalazili na plaži.

Događaj su potvrdili iz Policijske uprave primorsko – goranske, iz koje ne navode uzrok smrti stradalog. O tome će izvestiti nakon uviđaja koji još traje.

Ceo incident na društvenim mrežama opisao je jedan od svedoka, javlja Novi list.

- Kao i uvek pa tako i danas odlučio sam posle treninga da odem na more radi rekuperacije. Prilikom dolaska na Pećine (stene blizu Jadran hotela) uočio sam vidno pijanu ekipu od njih 4-5 koji su imali oko 30 do 40 godina. Posle nekoliko minuta ista ekipa dolazi i guraju svog “prijatelja” nasilno u more. Iako se na prvu loptu činilo da je sve u redu jer je čovek nastavio da pliva, posle samo 20 sekundi isplivalo je telo - napisao je A. V. na Fejsbuku.

- Pošto je teren sam po sebi loš (duboko more i samo stene) odlučio sam da pomognem čoveku. Nekako smo ga izvukli na kopno i okrenuli ga na bok, pulsa nije bilo. U tom trenutku dolazi Hitna pomoć i kreće sa reanimacijom, ali nažalost bilo je prekasno. Kada sam davao iskaz policiji sve vreme su mi dobacivali “mulac šta glumiš”, “nemoj da podivljam pa će gospoda policija morati da puca po meni". Kako sam čuo, ista ekipa ima podeblji policijski dosije pa čak i zatvorski. Jedan život je izgubljen, ali se nadam da će odgovorni znati da kazne ovo - dodao je on.

Video: Ronioci izvukli telo mladića iz Zlatarskog jezera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    2. jul 2020 | 00:03

    Odgovaraće pred sudom, onog trenutka kada hrvatski sud prvi put bude osudio bar jednog ustašu za počinjeno ubistvo. Što će reći nikada!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA