≫ 

Članovi porodice pokušali da otmu telo žene koja je preminula od korona virusa u Skoplju

Preminula pacijentkinja (60) je pet dana bila na respiratoru, a u skladu sa protokolima, preminule od kovid-19 iz bolnice preuzimaju specijalne ekipe iz pogrebnog preduzeća, opremljene sa skafanderima i drugom posebnom opremom

  • 1
Severna Makedonija, Skoplje, korona virus

Foto: Xinhua / Zuma Press / Profimedia

Jedna osoba, pozitivna na korona virus, privedena je posle incidenta koji se dogodio u Skoplju kada su članovi porodice pokušali nasilno od medicinskog osoblja iz bolnice "8. septembar" da uzmu telo pacijentkinje preminule od kovida-19.

- Pokušali su 30. uveče prisilno uzeti telo bez odgovarajućeg protokola za pokojnika kovid-19 - napisao je ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče na Fejsbuku.

Preminula pacijentkinja (60) je pet dana bila na respiratoru, a u skladu sa protokolima, preminule od kovid-19 iz bolnice preuzimaju specijalne ekipe iz pogrebnog preduzeća, opremljene sa skafanderima i drugom posebnom opremom.

Kako su saopštili iz Ministarstva unutrašnjih poslova, privedeni je takođe pozitivan na korona virus i nije poštovao prethodno izdato naređenje o samoizolaciji.

Jedna od doktorki koja radi u bolnici "8. septembar", koja je želela da ostane anonimna, rekla je da se lekari četiri meseca bore da spasavaju živote i da su pri kraju snaga, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Lekarima i medicinskim sestrama se događa da kolabiraju od umora, da povraćaju od stresa i napora, kazala je makedonska doktorka. Ona objašnjava da im strah od napada i pretnji koje dobijaju otežava i bez toga težak rad.

- Gubljenje bitke sa kovid -19 i smrt nekoliko pacijenata u jednoj smeni je najstrašnije nešto što se može desiti doktoru, ali radimo sve što možemo - rekla je doktorka.

U međuvremenu na društvenim mrežama lekari dele negativne komentare koje dobijaju od građana, čime pokazuju sa kakvim besom i agresijom se suočavaju, navodi Radio Slobodna Evropa.

Video: Zastrašujući snimci iz Novog Pazara, velikog žarišta: Pacijenti u hodnicima, haos i neizvesnost

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radovan

    1. jul 2020 | 19:30

    Eh ti Severnomakedonci sve se vise ponasaju kao Siptari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA