≫ 

Prostitucija u doba korone: "Uvek ima staraca koji hoće da plate, dobiju penziju i počaste se"

"Tokom razdoblja karantina zbog korone mi smo radili normalno, a potrošnja kondoma i igala bila je uobičajena; reč je o količini od oko 5.000 prezervativa mesečno, odnosno više od 100.000 igala", kaže direktorka Udruženja za pomoć mladima "Help" iz Splita

  • 0
Prostitutka

Foto ilustracija: Shutterstock

Plaćena "ljubav" u doba korone ili prostituisanje za novac tokom razdoblja pojačanog opreza i karantina, u Splitu se odvijalo - normalno, barem onoliko koliko ta aktivnost uopšte može biti normalna, piše Slobodna Dalmacija.

Primedba se odnosi na najniži rang davaoca seksualnih usluga za novac, onih koje to rade kako bi namirile potrebu za drogom jer su mahom heroinske zavisnice, ili uzimaju spid. Ili kombinuju; uglavnom, njihove potrebe su nasušne, i nema te korone koja ih može suzbiti, a rade na otvorenom (plaže, parkovi), u napuštenim i devastiranim objektima, ili pak u stanovima koje im saradnik ili saradnica ustupi. Ima slučajeva kad ih klijent dovede i u stan, počasti kafom i slično.

Sagovornicu, osobu problematičnog ponašanja, no prvenstveno ženu kojoj treba zdravstvena pomoć, upoznali su posredstvom Udruženja za pomoć mladima "Help" iz Splita, kojoj je na čelu Nevenka Mardešić.

Mardešić je na prvoj crti kontakta s osobama na samom socijalnom, ali i zdravstvenom dnu; u prostorijama udruženja na splitskim Bačvicama zavisnici i prostitutke mogu dobiti besplatni narkomanski pribor (igle, špriceve, limunsku kiselinu, vodu, gazu...) kako bi se koliko-toliko suzbilo širenje zaraznih bolesti, te kondome s istom svrhom.

Radi se o tzv. "smanjenju štete". Korisnici usluga u "Helpu" mogu se besplatno testirati i na HIV i hepatitis B i C, ali za COVID još to nije moguće, saznaje se na licu mesta.

Igle i kondomi

 

- Tokom razdoblja karantina zbog korone mi smo radili normalno, a potrošnja kondoma i igala bila je uobičajena; reč je o količini od oko 5.000 prezervativa mesečno, odnosno više od 100.000 igala! U proseku korisnici oba pola (sa širega splitskog područja) dolaze jednom nedeljno po pribor, uzmu nešto veću količinu pa su "mirni" nekoliko dana - navodi direktorka.

Jednom nedeljno i četrdesetogodišnjakinja iz ove priče takođe dolazi po igle i kondome.

Ana (ime je izmišljeno) verovatno bi bila lepotica da nije zaglibila u heroin još u ranim dvadesetima. Završila je Školu likovnih umetnosti u Splitu, a pokušala je i da studira. Naravno, taj je pokušaj brzo propao.

Malo joj je neugodno dok priča o prostituciji i koroni. Pokušavaju izokola, raspituju se koliko joj novca treba na dan, i kako je do potrebnog novca dolazila.

Senior, tablet, seksi devojka

Foto: Profimedia

- Gledaj, nije dop više što je bio pre deset godina. Onda je bio dobar, nas troje mogli smo se spojiti za sto kuna. Danas dop ništa ne valja, to je sramota koliko ga izmišaju. Ako i uleti dobar dop, onda je to samo za početak, dok se ne pridobiju mušterije. Pre je bilo poštenije, danas se uopšte ne isplati kupiti dop. I još svi koji diluju heroin rade sa murijom, to se zna - ogorčeno će ona.

I opet je pitaju koliko, dakle, dnevno troši i kako nalazi novac.

- Čuj, s obzirom na to da je dop sramotno loš, treba mi bar dvesta kuna (25 evra), a i to samo za ujutro, već popodne bi tribalo ufurati još toliko. Dobro, sad mi ne treba jer se lečim - setila se.

- A kako sam nabavljala lovu? Pa, ranije bi smuvala starce, nešto užicala, sitno ukrala. A onda, kad znaš ljude, oni te i počaste. Normalno, kad imaš više, počastiš i ti njih. Zna se kako je red - ozbiljno će Ana.

Glas joj je još više promukao kad opisuje seksualne susrete, nakon kojih sledi heroinska uteha.

- Znaš kako ti je to, uvek ima staraca koji hoće da plate. Neki jedva čekaju penziju da se počaste. A kako nalete? Lepo, neko preporuči seks za zaradu, pa se tako brzo dođe do love za vraćanje duga. Ili uleti lova za više dopa, pa možeš nekoga i da počastiš. Nekad starci ulete i sami, skupe žensku na autobuskoj stanici ili oko Đardina, pa se dogovore na licu mesta. Ima ludih ljudi koji hoće seks bez kondoma, ali opet je i to dobro jer plate više. Tako za istu stvar dobiješ i duplo više love, pa imaš da počastiš. Tako to ide - upućuje u običaje.

- Evo meni je neki dan došao neki deda, pa smo popili i kafu. Baš mi se pila kafa! A onda, svako na svoj autobus - veselo će Ana.

Na pitanje da li se plaši korone, odgovora da to nikoga nije briga.

- Kakva korona? Ma daj, to ti nikoga nije briga. Jedno vreme je bila sida, to je bilo malo zaje**no. Bila je jedna đardinka, umrla je od side a pucala se sa svakim. A ludih ljudi, dolazili su kod nje i davali joj lovu za zarazu! Korona je ništa - zaključuje Ana.

Video: Nova lokacija prostitutki u Beogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA