Odlažu se molebani: Episkopski savet SPC u Crnoj Gori saopštio novu odluku

Ovo čine zbog ozbiljnosti opšte zdravstvene situacije u zemlji i povratka zloćudnog virusa

  • 12
Nikšić Foto: Wikipedia

Episkopski savet Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori saopštio je da privremeno odlaže molebane koji se u Crnoj Gori održavaju u znak protesta protiv Zakona o slobodi veroispovesti.

- Uoči sutrašnje nedelje 5. jula i u njoj najavljenih molebana u crkvenim portama širom Crne Gore, obaveštavamo sveštenstvo, vernike i građanstvo, da takva sabranja privremeno odlažemo - navodi se.

Kako dodaju, ovo čine zbog ozbiljnosti opšte zdravstvene situacije u zemlji i povratka zloćudnog virusa koji opet, u Crnoj Gori, odnosi ljudske živote, prenose Vijesti.

- Iako smo imali mogućnost da molebane održimo ispred hramova, i čvrstu nameru da tom prilikom ispoštujemo naredbe zdravstvenih institucija, cenimo da su okolnosti takve, da osim poštovanja propisa treba pokazati primer uzdržanja i strpljenja. Formalno-pravno imamo proglašen kraj epidemije, i pravno utemeljenje da naše opravdane proteste nastavimo, ali faktički, bolest se vratila među nas i ona trenutno napreduje - ističe se u saopštenju.

Video: Snimak Podgorice iz drona tokom litije ostavlja bez reči

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svjedok božje ljubavi

    4. jul 2020 | 14:47

    Ma kakav virus. U crkvi se još niko nije zarazio. Svi znamo da je to Mile izmislio da otme svetinje.

  • Ika

    4. jul 2020 | 17:26

    Pustite nas verujuće da se zarazimo u crkvi, a vi verujte onom drugom i neka vas spašava! Zlo ušlo u pojedine ljude pa ne znaju ni šta rade ni šta pričaju!

  • Ljubav

    4. jul 2020 | 16:58

    Pa valjda episkopi treba da znaju da kroz vekove u vreme svih epidemija narod je hitao u crkvu da se pricesti i izleci. Strasno je ovo sto cujem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA