≫ 

Plenkovića dočekali uz pesmu "Eye of the tiger": "Izazovi su tek pred nama"

Lider HDZ-a Andrej Plenković rekao je da je podrška građana velika obaveza

  • 4

HDZ Andreja Plenkovića pobednik je parlamentarnih izbora koji su održani u Hrvatskoj. Na obrađenih 86,78 odsto glasova osvojili su 37,87 odsto, što je 68 mandata.

Plenković je u štab došao nekih dva sata nakon zatvaranja birališta, da bi potom otišao u obližnji kafić. Pre izlaska na binu u sedištu stranke orila se pesma "Eye of the tiger" dok su svi oko Plenkovića oduševljeno pljeskali.

Andrej Plenković

Printscreen

Predsednik Hrvatske demokratske zajednice potom se obratio okupljenima i zahvalio se svima na postignutim rezultatima.

- Hvala svima koji su izašli na birališta i dali svoj glas. Bilo da su nama dali glas i ukazali poverenje ili nekom drugom. To je demokratija. Danas, ovakav rezultat HDZ obavezuje jer smo imali mandat pun iskušenja iza nas, a izazovi pred nama su još i veći - rekao je Plenković.

On je rekao da je poverenje građana velika obaveza u naredne četiri godine.

- Hrvatskoj su potrebna rešenja i za privredu i za javno zdravlje, jačanje institucja, ljudskih i manjinskih prava - rekao je on, pa dodao:

- Mi smo poslednjih godina postavili HDZ na ono mesto političkog spektra gde ga je Tuđman uvek stavljao i želeo. Ova pobeda nam daje za pravo da budemo malo veseli, opušteni. Sutra ujutro krećemo svi zajedno kao i do sada svim srcem raditi za Hrvatsku.

Kako za većinu u saboru stranka mora da ima 76 mandata, pa su iz HDZ najavili da već sutra započinje pregovore sa potencijalnim koalicionim partnerima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • .

    6. jul 2020 | 09:05

    Uvreda za gospodina Tigra....

  • Stipe ujko

    6. jul 2020 | 08:16

    Pobedise ovi sto imaju strah od srba.

  • Gojko

    6. jul 2020 | 09:29

    Ide sada Hrvatska nizbrdo s ovom ekipom na vlasti, i to je dobro za Srbiju i ceo region. Slabija Hrvatska je uvek manja pretnja za interese Srbije. A SDP je ionako funkcionirao kao rezervni HDZ, lažna opozicija, setimo se samo veleizdajnika Račana, zato je dobro da dođe do njegovog demontiranja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA